PasiSillanpää

Politiikan itsemurha

Politiikka tappaa itse itsensä, vaikka ei se sitä itse huomaa, tai ainakaan suostu sitä myöntämään. Politiikka ei järky lainkaan, vaikka se lyö itseään puukolla selkään. Politiikan ulkopuoliset pyörittelevät silmiään, kun politiikka rankaisee itse itseään. Se ei suostu ottamaan tarjottua apua vastaan. Onko politiikka jo saattanut itsensä tilaan, jossa se pitäisi ottaa holhouksen alaiseksi?

Nykyajan politiikka on omituista teatteria. Kun joku poliitikko tekee virheen, jopa toisen puolueen edustaja lähtee tukemaan häntä. ”Ei se nyt mikään oikea virhe ollut, se oli vain lapsus”, on tyypillinen selitys. Jos joudutaan tiukkaan paikkaan, voidaan vedota siihen, että lakia ei kuitenkaan ole rikottu.

Jo vuosia sitten puhuttiin siitä, kuinka poliittiset virkanimitykset olivat huonoksi yhteiskunnalle. Niistä haluttiin eroon. Nyt näyttää siltä, että vaivihkaa on käynyt niin kuin syövän hoidossa joskus käy. Se uusiutuu. Poliittiset virkanimitykset ovat palanneet. Näyttää siltä, että tällä kertaa poliitikot iästä riippumatta kannattavat poliittisia virkanimityksiä. Uutena ovat tulleet mukaan myös lähipiirin nimitykset. Juuri kun niistä on yritetty päästä eroon vaikkapa EU:ssa. Sairaus saattaa levitä liian nopeasti ja tärkeät elintoiminnot ovat vaarassa.

Kaiken sekasorron keskellä, oppositiossa oleva puolue haluaa nousta vallan kahvaan ja pysäyttää tämän järjettömyyden. Aseeksi se ottaa kielenkäytön, joka on tuttua teollisuuskaupunkien punaniskoille. Jokainen sana on sitä itseään. Perse sanotaan perseenä. Jää ihan odottamaan, mitä sieltä tulee seuraavaksi. Jos noilla sanankäänteillä pääsee pääministeriksi, niin en oikein tiedä mitä ajatella.

On sekin kummallista, että välillä myös puoluekannat menevät sekaisin. Vasemmistopuolueessa istuva poliitikko tuntuu symppaavan enemmän Kokoomuslaisia kuin omiaan. Ideologiat ovat unohdettu viitekehys. Tilalle on tullut oman brändin rakentaminen. Politiikan uudessa kaartissa jokainen pitää ensi sijassa huolta omasta mediastaan, viis siitä miltä se näyttää kokonaisuuden kannalta.

Tätä menoa seuratessa tulee oikeasti mieleen, että onko politiikka jo niin sairas, että se pitää ottaa holhouksen alaiseksi? Se ei oikein tunnu ymmärtävän, kuinka paljon se tekee pahaa itselleen. Samalla tavalla toimiva ihminen joutuisi pakkohoitoon. Hänet pumpattaisiin täyteen lääkkeitä ja sidottaisiin sänkyyn.

Kansa ei vain kykene hoitamaan politiikkaa Siksi politiikka saa edelleen elää omaa elämäänsä ja jatkaa omaa itsetuhoista toimintaansa. Politiikan ulkopuoliset joutuvat katsomaan asiaa voimattomina vierestä. Odotamme ihmettä, mutta pelkäämme politiikan terminaalivaihetta ja kuolemaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TapioRantanen kuva
Tapio Rantanen

Esim. Räty ja Männistöjen nimitykset.

Pirjo Jokinen

Me teemme politiikkaa kun valitsemme. Politiikka on läsnä kaikessa halusimmepa sitä tai emme.

On hyviä ja huonoja valintoja.

Se että kaikista parhaiten pärjännyt yläluokka on tehnyt huonoja valintoja, ei tarkoita että kaikki politiikka olisi huonoa.

Vaikeaa hyväksyä tuollaista sanakäyttöä ihmiseltä, jolla on ollut varaa kuvauttaa itsensä kalliissa studiossa. Meikäläinenkin tajuaa vaikka käyttää etupäässä omia selffieitään eikä pynttäydy tärkeillen.

Käyttäjän PasiSillanp kuva
Pasi Sillanpää

Hei Pirjo!

Hyviä huomioita, joista en sinänsä voi olla eri mieltä. Se että tekstissä oli ruma sana, on viittaus Timo Soinin kielenkäyttöön tältä viikolta.

Pirjo Jokinen

Vielä tuosta kielenkäytöstä, olen uskovaisen äidin lapsena ihmetellyt koko ikäni sitä miten kakka haisis vähemmän paskalle jos siitä käyttäis nimitystä uloste tai makki?

Tutkimattomat ovat herrain polut, aika pimeätkin.

Pääasia näyttää olevan vain siinä miltä jokin sana kalskahtaa sellaisen korvaan, jonka suu on pesty moneen kertaan saippualla, jonka housut on kiskottu toistuvasti nilkkoihin ja osoitettu lisäksi sormella rahvaan räkänokkia ja sanottu: "Tuollainen sinustakin tulee jos et ole kiltisti".

Viestinnän huipennusko on siinä että kauhistellaan ja hurs-kastellaan oikein urakalla julkisuudessa mukaetiikalla kun samalla on ajettu hyvinvointi alas yksityistämällä kaikki tuottava ja tuottamaton on jätetty veronmaksajien, köyhien ja keskittuloisten kustannettavaksi kun rikkaat siirtelee omaisuuksiaan Cheymansaarille.

Moni vanhus on jätetty satunnaisen avun varaan omaan kotiin, josta ei itku ja valitus kuulu. Jos ei ole omaisia hoitamassa, ketä kiinnostaa?

Yhteiskunnan velvollisuus on hoidella infra, ei jakaa verovaroista ties mitä vähennyksiä niille joilla on varaa niihin, mistä vähentää.

Yhteiskuntarauha on uhattuna ja mitä tekee oikeisto. Hössöttää NATO:a turvaamaan eliitin hyvinvoinnin. On siinä meillä Arvo Johtajat! Politikkoja, pyh. Tumpeloita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset