PasiSillanpää

Toimittajan polkupyörä sotkeentui koirankakkaan

Ville (nimi muutettu) herää aamulla tekstiviestiin Puukäpylässä. Huhun mukaan johtava poliitikko on joutunut palauttamaan liikaa maksettua opintotukea vuonna 2005. Ville juo kupin vihreää teetä, pakkaa reppuunsa iPadin, MacPron ja pistää hihaansa pussukan, jossa on iPhone. Työmatkansa hän taittaa kaupunkipyörällä ja päässään hänellä on retrokypärä, jollaisia kilpapyöräilijät käyttivät viimeksi 70 luvulla.

Töölönlahdella, Opperatalon kulmilla, hän kohtaa iljettävän tilanteen. Joku - luultavasti bernhandilaisen omistaja – on jättänyt keräämättä koirankakat pois pyörätieltä ja hänen pyöränsä renkaat tulevat likaiseksi. Hän on vähällä menettää tasapainonsa, niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Toimituksessa on jo täysi rähinä päällä. Viimeisimmän tiedon mukaan Hamarkovia (nimi muutettu) on suunnittelemassa täysimittaista hyökkäystä kahta naapurivaltiotaan vastaan. Kansainväliset uutistoimistot syytävät uutista kaikista tuuteista. Joku toimituksessa on kuullut huhun, että jonkun toimittajan kaveri on parhaillaan Hamarkoviassa. Toimitussihteeri aloittaa soittorumbansa.

Ville istahtaa työpisteelleen ja soittaa Pekka Saurille. Hän haluaa kysyä, miksi Helsingin kaupunki ei ole kiinnittänyt ulkoilualueiden roskiksiin kakkapusseja koiranulkoiluttajille. Kakkapussien huono tarjonta on Villen päätelmien mukaan suurin syy siihen, että bernhandinkoiran omistaja ei ollut kerännyt kakkaa pois pyörätieltä. Hän ei tavoita koiran omistajaa, eikä myöskään saa vahvistusta sille, olisiko koira voinut sittenkin olla huonosti kasvatettu bullmastiffi.

Toimitussihteeri ilmoittaa, että Hamarkoviassa matkustava suomalainen on nyt tiedossa. Hänelle on lähetetty tekstiviesti ja pyydetty ottamaan yhteyttä toimitukseen. Ville aloittaa selvitystyön poliitikon opintotuen maksusta. Poliitikkoa hän ei saa puhelimeen, mutta sen sijaan hänen entinen opiskelijakaverinsa löytyy nopeasti kommentoimaan. Opiskelijakaverin mukaan tämä poliitikko oli aika vauhdikas opiskeluaikoinaan ja saattoi olla, että hän on jossakin vaiheessa opiskelujaan voinut erehdyksessä nostaakin liikaa opintotukea, mutta ei hänellä siitä mitään todisteita ole. Ville haluaa tarkennuksen siitä, mitä tämä opiskelukaveri tarkoittaa vauhdikkuudella. ”No… Olihan meillä opiskeluaikana aika paljon bileitä ja Mikolla (nimi muutettu) oli suosiota naispiireissä”.

Ville alkaa selvittämään keitä naisystäviä Mikolla on ollut opiskeluaikoinaan. Hän saa muutaman mutkan kautta yhteyden pariin entiseen naisystävään, joista yksi on jätetty inhottavalla tavalla. Ville perehtyy asiaan syvällisesti ja saa kunnon skuupin. ”Ministeriehdokkaalla useita salattuja naisystäviä”.

Samaan aikaan muu toimitus keskittyy selvittämään tilannetta Hamarkoviassa. Suomalainen reppumatkaaja soittaa vihdoin ja tulee ilmi, että hän oli Hamarkoviassa kuusi kuukautta sitten. Häneltä otetaan muutama kommentti, mutta mehukkain tieto jää tällä kertaa saamatta. Koska suomalaisella lehdellä ei ole ketään Hamarkoviassa, eikä Suomella ole siellä virallista edustajaa, toimitus joutuu tekemään runsaasti taustatyötä tehdäkseen sotatilasta oman näkökulmansa mukaisen jutun. Kymmenien puheluiden jälkeen toimituksella on kansainvälisten uutistoimistojen tietojen lisäksi Punaisen Ristin edustajan, Lääkärit ilman rajoja järjestön ja paikallisen sotilastarkkailijan lausunnot ja juttu päätetään kirjoittaa.

Samaan aikaan Ville kirjoittaa kahta juttua. Kaupunkisivulle tulee juttu koirankakasta ja kotimaa sivulle juttu poliitikon naisseikkailuista. Ville menee syömään sushia kun muu toimitus yrittää vielä pureskella Hamarkovia jutun yksityiskohtien kanssa. Ville soittelee parille kaverilleen ja sanoo, että nyt kannattaa olla Fesessä (nimi muutettu – sehän on Facebook) valppaana, koska tulossa on jymyjuttu. Pistäkää heti jakoon.

Iltapäivällä sekä Hamarkovia juttu, Kakkajuttu että Poliitikon naisystävät tulevat verkkosivuille. Toimitus siirtyy tarkkailemaan Google analyticsiä. Käyrät lähtevät kohti korkeuksia. Hamarkovia juttu saa yli tuhat samanaikaista lukijaa. Mutta Kakkajuttu ja Poliitikon naisystävät juttu jatkaa käyräänsä potenssissa ylöspäin kohti korkeuksia. Lopulta illan suussa havaitaan, että paikalliset, lähellä ihmistä olevat jutut kiinnostivat eniten. Poliitikon naisystävät juttua referoidaan kaikkialla. Fesessä on yli kymmenen  tuhatta peukkua. Ilta päättyy siihen, että Villelle tulee puhelu Pressiklubi ohjelmasta. ”Ensi viikolla puhumme poliitikoista ja julkisuudesta. Tulethan mukaan nauhoitettuun suoraan lähetykseen?”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoNurmi kuva
Jaakko Nurmi

Fiktiivistä faktaa, tyyliin "suomenhevonen", kannataa jatkaa sarjaa kuten tekijänsä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Olen taas sanaton,
mutta lupaan makustella ja hykerrellä tätäkin kirjoitustasi koko loppupäivän.

Käyttäjän PasiSillanp kuva
Pasi Sillanpää

Kiva saada palautetta. Yritän olla nöyrä, vaikka se ei aina onnistukaan...:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset