PasiSillanpää

Verta pakkiin!

 

Olen kohta kahden vuoden ajan kirjoittanut blogeja ja seurannut minkälaiset blogit saavat lukijoita. Henkilökohtainen havaintoni on se, että yhteiskunnasta ja työelämästä puhuttaessa ihmiset kaipaavat edelleenkin verta ja ruumiita. Positiivisella lähestymiskulmalla ei suuria yleisöjä vangita.

Tämä menee nyt ihan pohdiskelun puolelle, mutta onko niin, että yhteiskuntaa ei voi kehittää muulla tavoin kuin asettamalla minun ja sinun etusi vastakkain. Poliitikko ajaa omaa asiaansa ja kansa omaansa. Kaikki kauhistelevat toisiaan.

Erityisen hyvin näyttää saavan lukijoita, jos kehuu tai haukkuu oikein sydämensä kyllyydestä hallituksen Kokoomus-, demari- tai kristillisdemokraatti ministereitä. Yhtä hyvin saa lukijoita, kun puhuu erityisen pahaa tai poikkeuksellisen ylistävää Hakkaraisesta, Soinista, Halla-ahosta tai Oinosesta. Katainen on jo kadonnut listalta, kun hän siirtyi Brysseliin.

Kokemani pohjalta, näyttää siltä, että kauhistelu on parempi tapa kirjoittaa kuin rakentava lähestyminen. Jutun pitää saada veri kiertämään, mieluummin niin, että tarvitaan vähän betasalpaajia. Suuri kohu on tärkeämpää kuin uuden rakentaminen.

Tekee mieli olla hieman ilkeä. Kaipaamme tälle maalle suuntaa ja haluamme tekoja. Mielemme toimii kuitenkin toisin. Hyökkäämme keskustelemisen sijaan. Arvostelemme, koska emme keksi ideoita tai osaa keskustella toisten ideoista. Blogeja seuratessa kansastamme tulee väillä rujo kuva. Olemme punaniskainen kansa, jonka mielihupia on ampua alas kaikki mikä lentää. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Näin se tarkkailijan näkökulmasta näyttää olevan,
vähän karrikoidusti sanottuna immeinen on keskimäärin emootioilla "ajatteleva" otus,
otsikon herättämästä intuitiosta sikiävä yhden datapisteen mutulyysi tosiasioiden terävintä kärkeä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Olen köyhähkö eläkkeen saaja. Pieni ihminen.
Jos isoiset yhteiskunnalliset päättäjät, olivatpa ne sitten oikealta, vasemmalta tai mistä instanssista tahansa päättävät kurjistaa vielä elinehtojani samalla, kun joku taho rypee loistossa ja rikkaudessa, niin ei se kyllä herätä positiivista rakentavaa mielialaa.
Ei ne "isoiset" pahemmin ruohonjuuritasoa kuuntele. Tekevät minkä tekevät.
Voimattomuuden tunne on se joka joskus kiukuttaa.
Kun "lyödään", vissiin pitäisi kiukku niellä, kääntää toinenkin poski rakentavan keskustelun ja kirjoittelun hengessä ja todeta tyynenä elämän kurjistuneen entisestään kuin kohtalon sanelemana.
No niin. Äsken vielä oli ihan o.k. Nyt se sitten alkoi. Meinaan niska punoittamaan.

Käyttäjän PasiSillanp kuva
Pasi Sillanpää

Teuvo

Sinun kommentissasi on sarkasmia, joka tarkoittanee että olet monelle poliitikolle vielä liiankin hengissä. Hyvä kommentti.

Käyttäjän ElisaLientola kuva
Elisa Lientola

Näinhän se menee. "Paha" pitää personoida. Jotta uutiskynnys ylittyy asia pitäisi tuoda yleiseltä tasolta henkilökohtaiselle tasolle. Joku pitää nostaa tikun nokkaan virkamies tai poliitikko, koska pitää kertoa tarinoita. Rakentavalle keskustelulle jää tällöin harvoin tilaa. Huomio siirtyy itse ilmiöstä sivuraiteille. Valitettavasti.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kukaan ei luovu omista etuoikeuksistaan rakentavan keskustelun avulla, ei kyllä muutenkaan keskustelun avulla. Jos ei muuta voi, niin vastapuoli kannattaa edes haukkua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset