PasiSillanpää

Kun yksi Immonen heiluttaa koko maata

Jos Olli Immosen provokaatio ei ollut loppuun asti mietitty, niin hänen olisi kannattanut täytää viime lauantaina myös Lottokuponki. 

Englannin kieli takasi sen, että viesti leviää tarvittaessa nopeasti ulkomaisiin tiedotusvälineisiin. Ajoitus puolueen puheenjohtajan loman, kesän hiljaisimman viikonlopun ja Norjan massamurhan muisteluiden vuoksi oli täydellinen. Välinekin oli tarkkaan harkittu. Facebookissa on enemmän ulkomaalaismyönteisiä kuin vastustajia. Ja viime viikonloppu oli juuri se, kun Suomessa on suurin määrä ihmisä lomalla kerralla. Netiss roikkuvat vain hevijuuserit ja nettieliitti. Eli viesti saa taatusti riittävän määrän paheksujia, eikä puolustajia ole liikaa sekoittamaan pakkaa. 

Olli Immosen temppu oli niin likainen kuin luultavasti omaa puoluetta haikailevan poliitikon temppu vain voi olla. Hänestä tuli yhdellä kertaa sekä pahantekijä että marttyyri. 

Tässä tapahtumasarjassa ei ole oleellista se, kuka on oikeassa

Jos Immonen on fiksu, niin hän on luultavimmin ollut lähes varma siitä, että Perussuomalaisten rivit hajoavat tämän tempun seurauksena ja hänet erotetaan. Mitä kunnianhimoinen poliitikko tekee siinä vaiheessa?

Perustaa oman puolueen.

Immonen silti tuskin kykeni arvaamaan, että tästä koko jutusta tulee näin iso haloo. Timo Soini edesauttoi tilannetta, kun joutui miettimään perunakuopassaan toisenkin tovin ennen kuin tuli julkisuuteen kommentoimaan tapahtunutta. "Ikävä asia puolueelle", oli Soinin ydinviesti. Eli hänkin tajusi, mistä on kyse. 

Paheksunta ajoi tehtävänsä

Tällä kertaa taisi käydä niin, että älykkäät ihmiset vedettiin kunnolla lankaan. Iso haloo sai aikaiseksi sen, että molemmille rintamille saatiin uusia ihmisiä. Kenellekään ei nimittäin pitäisi olla epäselvää, että ulkomaalaiskysymys on kuuma peruna lähes kaikkialla muualla paitsi muutamassa isommassa kaupungissa.

Eliitin suuttumus näyttäytyy turhautuneelle kansanosalle ymmärtämättömyytenä. Olkoon se kuinka älykästä, asiallista ja hyvin perusteltua tahansa.

Ja korostan, ettei kenelläkään jää epäselväksi. Edustan Immosen ulkomaalaiskäsitykselle täysin vastakkaista näkökantaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Okei. Siitä ei kuitenkaan päästä mihinkään, että perussuomalaisissa on voimakas anti-kansainvälinen siipi, jonka puheenjohtaja Timo Soini hyväksyy nykyään mukisematta, tuohan se ääniä.

Miksi Timo Soini ei reagoi nopeasti puolueensa ongelmaedustajien avauksiin? Onko syynä ikuinen harmitus näiden "yhden asian edustajien" toilailuihin, vai Jeltsinin ja Karjalaisen tapainen henkilökohtainen ongelma reagoida?

Voidaan kuitenkin sanoa, että perussuomalaiset puolueena on nähnyt kaarensa huipun.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miten kauan uskot Immosen oman puolueen elävän? Eikö tulevan puoluejohtajan tulisi olla esillä eikä piilossa. Toinen piiloutuja on Soini, jonka viimeisetkin pisteet katoavat tässä jänöilyssä.

Jaakko Häkkinen

Onkohan blogisti ymmärtänyt, mitä Immonen oikeasti on sanonut? Vai onko hän vain päättänyt uskoa muiden virhetulkintoihin?
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199007-ohipu...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja kelle kuplakansalle onkaan ylen selkouutiset suunnattu...
Vasen käsi ylös nyt!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset