PasiSillanpää

Vastaus Timo Soinin kysymykseen yksityisyydestä

Timo Soini kysyy tämän päivän Iltasanomien mukaan: "Onko mitään oikeutta olla siviili?" Hän tarkoittaa kysymyksellään sitä, että haluaa olla rauhassa työasioista loma-aikana. 

Jos asiaan vastataan johtamisen näkökulmasta, vastaus on ei. Jos ajatellaan inhimillistä näkökulmaa, niin varmaan se olisi mukavaa, jos työstä saisi enemmän vapaata.

Tietyssä asemassa et ole enää yksityshenkilö

Me arvostelemme herkästi sitä kaikkea, mitä vaikkapa pörssiyhtiöiden johtajat saavat. Varsin harvoin kuitenkaan otetaan huomioon, että heidän yksityisyytensä on erittäin rajoitettu. Äärimmäinen maailma on USA, jossa on tähän sopiva sanontakin: "Siinä vaiheessa kun sinulla on yksityiskone, sinulla ei ole yksityiselämää". 

Yksitysihenkilö Timo Soini varmaan toivoisi, että sähköpostin voi pistää loma-asetuksille, puhelimen kiinni ja muutenkin olla vastaamatta mihinkään kysymyksiin. Eräs suomalainen huippujohtaja sanoi siirryttyään eläkkeelle. "Minun piti työurani aikana aina asennoitua niin, että jokainen puhelu on työpuhelu ja niihin vastattiin vaikka ystävät olisivat olleet minun luonani sunnuntaina lounaalla."

Kuulostaa jonkun mielestä julmalta. Mutta jos sitä pitää julmana, ei kannata ottaa sellaisia tehtäviä.

Johtaja on vastuussa viestinnästä myös silloin kun ei ole paikalla

Tapaus Immosen kohdalla Timo Soini on muistuttanut, että yksityishenkilö Timo Soini olisi saanut vapautuksen kommentoinnista. Valitettavasti yksityishenkilö Timo Soinin yksityisyys on rajoitettua, koska hän on sekä ulkoministeri että puheenjohtaja. 

Jos puheenjohtaja ei itse voi jostakin syystä reagoida oman ryhmänsä asioista, hänen pitää huolehtia siitä, että vastuun ottavat hallitsevat tilanteen. Edellä esimerkeiksi nostamistani pörssiyritysten pomoista myös osa on joskus ajatellut, että antaa muiden puhua kriisissä. Valitettavasti siinä on käynyt niin, että keskustelu on kääntynyt yhtiöitä vastaan. Kun keskusteluun lähtee vasta sillloin, kun julkisuus on tehnyt vahinkoa, lopputulos on johtajan kannalta usein huono.

Siksi vastaus sinulle, Timo Soini. Sinulla on mahdollisuus järjestää viestintä niin, että se reagoi riittävällä voimalla niihin asioihin, jotka ovat haitallisia puolueelle ja sen jäsenille. Monissa tilanteissa odotetaan puheenjohtajan olevan juuri se, jonka sanomiseen voidaan kiteyttää puolueen virallinen linja. Ylimmän johtajan sanaan on voitava luottaa. Muussa tapauksessa joudumme kuuntelemaan Soinin omien sanojen mukaan "jokaisen varavaltuutetun sanomisia".

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Mielestäni Soini ja ilmeisesti jokainen persu on tuonut julki oman kantansa eli ei hyväksy väkivaltaa tulkoon se sitten miltä suunnalta tahansa.

En pidä mielekkäänä, että olkoon poliitikko kuka tahansa, että hänen pitää päivystää joka hetki lyhyen lomansa aikana, jos joku toimittaja saa päähänsä jotain kysyä. Todella kiireelliset asiat ovat toki eri asia.

Poliitikkokin on ihminen. Myös näinä poliittisten ajojahtien aikana.

Käyttäjän PasiSillanp kuva
Pasi Sillanpää

Reijo Tossavainen

Kirjoitukseni ei liitty poliitikko Timo Soiniin, vaan puheenjohtaja ja ulkoministeri Soiniin. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa.

Reijo Tossavainen

Poliitikko, puheenjohtaja ja ulkoministeri Soini on yksi ja sama henkilö. Ei ihmistä voida jakaa palasiin...

Käyttäjän PasiSillanp kuva
Pasi Sillanpää Vastaus kommenttiin #4

Kyllä

Siksi Soinin pitää ymmärtää, että puheenjohtajana ja ulkoministerinä hän ei ole samanlainen yksityishenkilö kuin rivipoliitikkona. Hän on viimekädessä vastuussa puoluetoveriensa toiminnasta ja myös vastuussa siitä, mitä vaikutuksia tapahtumilla on ulkopolitiikkaan. Jos asiat lähtevät käsistä johtajan loman aikana, hänen on silti otettava vastuu. Jos hän välttelee vastuuta, hänen on ymmärrettävä, että syytä ei sen jälkeen voi kääntää muille.

Jos haluaa lomailla, pitää hoitaa asiat niin, että kriisejä ei synny.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus Vastaus kommenttiin #7

"Jos puheenjohtaja ei itse voi jostakin syystä reagoida oman ryhmänsä asioista, hänen pitää huolehtia siitä, että vastuun ottavat hallitsevat tilanteen."

Se on sinun käsityksesi ettei tilannetta hallittu. Todellisuudessa median "kivitykseen" reagoitiin heti ja siitä annettiin hyvin nopesti lausunto.

Nyt vielä krp:sta vahvistettiin ettei ns. "immoskohun" aiheuttanut facebook-päivitys täytä minkäänlaista rikosnimikettä!

Mutta eihän sille tietenkään mitään voi jos lynkkarit vaativat aina vaan lisää "verta"...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Pitäisikö Immosta mielestäsi kehua siitä että kirjoitus oli laadittu niin ettei se täytä rikosnimikettä, vai mitä ajat takaa?

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus Vastaus kommenttiin #34

Tulkitse miten parhaaksi näet, minulle riittää mitä KRP sanoo; KRP:n mukaan kirjoitus ei täytä rikoksen tunnusmerkistöä, sillä Immonen ei nimennyt mitään tiettyä ryhmää tai tahoa ajatustensa kohteeksi.

Nabil Mokhtari

Tuon on yleinen eikä kovinkaan rehellinen tai läpinäkyvä tapa poliitikoilta irtaannuttaa itsensä asioista, eli aukoa suuta ottamatta mitään henkilökohtaista kantaa. Joka ikinen järkevä ihminen tuomitsee kaiken väkivallan. "En missään nimessä hyväksy SVL:n Jyväskylässä suorittamaa väkivaltaa. Järjestön julkisuudessa ilmenneet yhteydet persuihin tutkitaan ja tarvittaessa katkaistaan täydellisesti. Kaikki väkivalta on väärin, ja sen käyttäminen poliittisesti sävyttyneen järjestön toimesta on huolestuttavaa kehitystä, johon on puututtava heti." Mikä tuossa olisi ollut niin vaikeaa? Parilla erisnimellä osoittaa meille tyhmemmillekin, mistä ihan oikeasti puhutaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kiemurteleehan matokin aikansa ongenkoukussa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #14

Ja sitten nappaaja napataan juuri sen takia, että se nappasi. Mutta kielikuvat toimivat yleensä huonosti, jos lainkaan.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Mielestäni Soini ja ilmeisesti jokainen persu on tuonut julki oman kantansa eli ei hyväksy väkivaltaa tulkoon se sitten miltä suunnalta tahansa."

Sehän nyt tästä vielä puuttuisi, että joku vallanpitäjä ilmoittaisi hyväksyvänsä väkivallan. Tämä Soinin kanta ei siis ole mikään uutinen, mutta olennaista on, miksi Soinin pitää sanoa tämä itsestäänselvyys ääneen. Perusteluja toiminnalle voi lukea vaikkapa Olli Immosen Facebook-sivuilta.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Mitäs jos Juha Sipilä ja Alexander Stubb vastaisivat noin. Molemmat joutuivat keskeyttämään lomansa heinäkuussa esim. Kreikan lainaneuvottelujen johdosta.

Ulkoministeri Soinin valisema käytäntö tulee kyllä hänelle kestämättömäksi.

Reijo Tossavainen

Suon mielelläni yksityisyyttä myös jokaiselle poliitikolle. EU-kuvioita ei voitu siirtää, ne oli pakollisia juuri silloin ja kansakunnan kannalta erittäin tärkeitä.

Se on eri asia kuin jos jahtaamisen tavoitteena on pitkälti myös poliittinen leimaaminen. Ja kuten aiemmin totesin, ilmeisesti jokaiselta noin puolelta miljoonalta persulta on jo ainakin kertaalleen kysytty, että "oletko rasisti" ja yhtä monta kielteistä kantaa on tullut julki. Eiköhän se jo riitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pj Soini valitsi loman eikä persuja enää viime gallupin mukaan ole noin puolta miljoonaa:

mittausjakson lopulla heinä-elokuun vaihteessa perussuomalaisten suosio jäi alle vihreiden kannatuksen

http://yle.fi/uutiset/keskusta_polkee_karjessa__vi...

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #11

Vaaditko ehdotonta alistumista islamin edessä?

Kari Huhtala

En kyllä laita tapaus Immosta samaan raskaan sarjan kategoriaan kuin Kreikan kriisiä. Jokainen johtaja arvioi, onko asia sen tasoinen että vaatii ylimmmän johdon välitöntä reagointia. Ulkoministeriys Soinin tapauksessa ei vaadi Immosen toilailujen kommentointia. Puheenjohtajana ehkä pitäisi. Blogipostaus sinänsä oli hyvää pohdintaa johdon tiedotusvastuusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä on kyllä mielenkiintoinen episodi noin kaikenkaikkiaan.

Timo Soini sanoo: En hyväksy väkivaltaa missään muodossa

Timo Soini sanoo: En hyväksy vihapuhetta missään muodossa

Lehdistö kysyy: Missä on Timo Soini?

Toisten puolueiden edustajat kysyy: Mikä on Timo Soinin kanta?

Lopputulos: Joko ihmisten pitää äkkiä tilata aika lääkäriltä, kun ei ymmärrä puhetta tai sitten on vaan todettava, ettei ymmärrys ole tehtävien edellyttämällä tasolla.

Todennäköisin vaihtoehto: On se vaan kivaa huutaa, kun kaikki muutkin huutaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se oli pienestä kiinni. Jos olisi sanonut en hyväksy tapahtunutta tekoa tarkoittaen Jyväskylän poliittista väkivaltaa se olisi ollut jonkinlainen kannanotto. Nyt hän vähätteli tapahtunutta antamalla yleispyöreän ja lisäksi kestämättömän (koska ei ole pasifisti) lausunnon. Se luetaan näin. Hyväksyn Immosen vehkeilyn natsien kanssa vaikka oli harmillista että natsit samaan aikaan rähinöi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kiitos että selvensit, nyt minäkin ymmärrän, on se hyvä, että täällä on Sini kertomassa asoiden oikean tolan, Sini näkee heti kuka on natsi ja kuka ei, puheilla ei ole mitään merkitystä

Kiitos!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sini se taas sai niin ihanasti yhdistettyä Jyväskylän tapahtumat ja perussuomalaiset. Ei mitään epäilystäkään etteikö sinikukkaisissa hattaramaailmoissa näillä jotain yhteistä olisikin mutta mehän emme elä siellä kukkamaailmassa vaan Suomessa niin että meidän täytyy perustella oikeilla tapahtuneilla asioilla.
Sini on niin ihanan teddymäinen ja kukantuoksuinen ja kaikinpuolin rakastettava ettei hän voi olla väärässä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Turha sitä on enää rypistää kun on jo housussa, tarkoitan Soini nyt LOMANSA jälkeen antamaa lausuntoa että ei hyväksy anarkistien, eikä vastarintaliikkeen toimintaa. Olisi aukaissut suunsa aiemmin, olisi kohu saattanut olla hieman laimeampi.

Soini on itse halunnut puolueen puheenjohtajaksi ja vielä enemmän ulkoministeriksi, siinä vaiheessa olisi jo luullut tehneensä selväksi itselleen ettei ole enää ns normi yksityishenkilö, silloin voi joutua jopa lomastaan tinkimään, aivan kuten blogin kirjoittajakin totesi: " Valitettavasti yksityishenkilö Timo Soinin yksityisyys on rajoitettua, koska hän on sekä ulkoministeri että puheenjohtaja. "

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Analyysi jäi tässä kommentissa kovin pinnalliseksi. Kannattaa miettiä mistä johtuu että vastaukset eivät tyydytä. Yleisesti niin käy, kun puheiden ja toimien välillä on ristiriitaa. Tosin voihan mukana olla ihan tahallista väärinymmärtämistä tai puutteellista luetun ymmärtämistä, samaan tapaan kuin Ritalan kommentit #17 ja #18. Lappalainen ja Uimonen kuitenkin varsin hyvin esittivät mistä jatkunut kysely median puolelta johtuu.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En oikein ymmärrä miksi joku kiihkeästi odotti Soinin ottavan asiaan kantaa. Vuosien mittaan hän on toiminnallaan selkeästi hyväksynyt rasistisiiven toiminnan puolueessaan. Ei hän nytkään torjunut mitään muuta kuin väkivallan käyttämisen puolueensa rasistisen politiikan välineenä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja tässä toinen hyvä selvennys, Soini on selvästi rasisti, puhui mitä puhui.

Kiitos Börje!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Lukuongelmia? Siinä lukee, että Soini hyväksyy rasistisiiven toiminnan puolueessa. Ei siinä lue, että Soini on rasisti. Tarkennuksena voin kyllä laittaa, ettei Soinin puheita kannata tosissaan ottaa. Takki kääntyy tarvittaessa viuh vauh.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä linkki alkuperäiseen HS-juttuun, jota muut ovat lainanneet:

http://www.hs.fi/politiikka/a1438832032487

Näin Timo Soini siinä sanoo: "Yleensä joka ihmisellä on mahdollisuus virkistykseen ja lomaan. Jotenkin sitä ajattelee, että onko mitään oikeutta olla siviili? Olen siinä tiukka, että en lomalla vastaa puhelimeen."

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Työasiat pitää hoitaa, mutta toimittajien puheluihin ei ole mikään pakko vastata. Ei vaikka se kolhisi jonkun kynäniekan egoakin.

Käyttäjän PasiSillanp kuva
Pasi Sillanpää

Petri

Olet ihan oikeassa. Silloin on vain otettava huomioon, että asioista saatetaan silti uutisoida ja siitä saattaa syntyä keskustelua. Jos ei itse ole mukana keskustelussa, ei myöskään voi vaikuttaa sen kulkuun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #23

Ihan oikeestikko oot sitä mieltä, että tähän keskusteluun olisi voinut jotenkin vaikuttaa siihen osallistumalla, kaikki ketkä on osallistuneet koittaa huutaa vaan toista lujempaa, paljon parempi jättäytyä hetkeksi ulkopuolelle ja antaa asian hoitua virallista tietä.

Ei voi välttyä tuntemukselta, että Soinin olisi pitänyt kivittää Immonen heti kuoliaaksi, tai no tuskimpa sekään olisi kiihkeimmille riittänyt. Soini, Terho, ym. ovat tuominneet Immosen tekstin, josta seuraa oman eduskuntaryhmän rangaistus, Pääministeri on sanonut itse, että näin Perussuomalaiset asian hoitaa ja hyvä niin.

Niinkuin on todettu. laittomuutta ei ole esiintynyt, hävettävää, ihnottavaa ja paheksuttavaa tuo kirjoitus oli, ja rangaistus siitä tulee.

Mitä hyötyä Soinin sanomisista olisi prosessille ollut, eipä muutakuin se, että kiimaisimmat lehdistön edustajat olisivat päässeet revittelemmän asiaa enemmän.

Oikea toimintatapa oikeusvaltiossa on kuitenkin ensin kuulla asianosaista ja sitten toimia, nyt ei kuitenkaan ketään ole tapettu, vaikka uutisten mukaan lähellä kyllä oli.

Käyttäjän PasiSillanp kuva
Pasi Sillanpää Vastaus kommenttiin #24

Petteri

Ihan vakavasti olen sitä mieltä.

Kriisiviestinnän muutama perussääntö on tässä kohdassa paikallaan.

1) Vaikka tapahtuma oikeasti olisi pieni, sitä ei saa koskaan ensimmäiseksi vähätellä.
2) Kriisin keskipisteeseen joutuneen on mahdollisimman nopeasti osoitettava, että hän haluaa selvittää asian ja kertoo avoimesti miten ja koska
3) Johtaja ei voi vähätellä vastuutaan johdettaviensa tekemisistä
4) Kriisin loputtua on otettava opiksi ja mietittävä, millä tavoin toimien seuraavalla kerralla kriisi hoidetaan vielä paremmin.

Tähän mennessä Immos kriisissä ei ole onnistuttu yhdessäkään näistä kriisiviestinnän perusasioista. Se on kerrottu, että Immosen asiaan tullaan palaamaan, mutta siinäkin reagointiaika on hidas.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #25

P.S;"Kriisiviestinnän muutama perussääntö on tässä kohdassa paikallaan."

En itseäni ihan ammattilaiseksi kehtaisi nimittää, jos en pystyisi näkemään miten nämä perussäännöt ovat ihan yhdentekeviä, kun kyse perussuomalaisista ja näistä Usarin "persukriitikoista".
Toki peukutuksia tulee tämäkin kirjoitus keräämään, mutta itse en niitä ihan cv:ni kirjaisi.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #23

Kysymys kuuluu kenen toimintaan tässä nyt on tullut lommoja? Persujen? Soinin? Hallituksen? Toimittajien? Persuja vihaavien arkeen? En millään usko hallituksen tai persujen kärsineen. Tai Soinin. Toimittajat ovat loukanneet kyllä itsensä ja vihaajat halkeavat liitoksissaan. Soini on mielestäni ollut jämäkkä ja arvostus häntä kohhtaan on noussut entisestään. Toisin kuin edellisen hallituksen aikaan ovat kokkarit ja keskusta olleet hiljaa ja kunnioittaneet Soinia ja puoluetta. Toisin oli vihreiden ja vasemmiston ym hallitustyöskentelyn. Itse olen lähestulkoon vihannut persuja eikä heidän ohjelmansa mitenkään sovi omaani mutta tämän vuotisen persujen pieksemisen myötää taidan ihan ilkeyttäni äänestää heitä

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #40

Pari omaa kijoitusta asioiden tärkeellisyydestä ja mm. Touko Aalto vs. olli Immonen keissista ja pinnallisesta politikoinnista http://piikkisanakas.blogspot.fi/?m=1

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #41

Lainasin myös Pasi sinun kirjoitusta, kun kirjoitit järkevämmin...tai olimme samoilla linjoilla

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo Timo Soinin kommentti kyllä paljastaa, ettei hän vieläkään ole ymmärtänyt asemaansa ulkoministeinä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja tässä vielä kolmas asiantuntija, kiitos hienosta ja puolueettomasta kommentista!

Käyttäjän HannuSiivonen kuva
Hannu Siivonen

Perussuomalaisen kansanedustajan tapaaminen töissä on osoittautunut vaikeaksi. Muut perustelee kovaa palkkaansa sillä ettei käytännössä vapaa-aikaa olekaan

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tuostapa muljahtikin mieleeni että jos antautuu kansanedustajaksi niin onko samalla lupautunut kokoaikaiseen toimittajien työn tekemisen avustamiseen. Toimittajathan tekevät juttuja saivat sitten kansanedustajan kiinni tai ei mutta missä se on sanottu että toimittajan kuuluu aina heti saada kansanedustajaan yhteys.
Ymmärtääkseni kansanedustajaksi valitaan vaaleissa ja toimittajat tekevät juttuja maailman tapahtumista siitä huolimatta. Onkohan toimittajat jotenkin ymmärtäneet nämä riippuvuussuhteet väärin.

Käyttäjän HannuSiivonen kuva
Hannu Siivonen

Ei kenenkäämtarvitse medialle olla vastuussa, mutta kansalle ovat. Jos taas on puolueeb johtaja ja ministeri, on käytännössä oltava jatkuvassa valmiudessa hoitamaan puolueen ja hallituksen asioita. Edelliseen kuuluu tiedottaminen myös "kohuihin" liittyvistä asioista. Toki julkisen kanavansa voi valita, mutta kieltäytyminen asian kommentoinnista kokonaan on typerää ja vastoin velvollisuuksiabpuoluetta kohtaan. Raamatussa kielletään työnteko sapattina, mutta lehmän saa vetää ojasta. Soinille on oma lehmä ojassa, mutta sapatin takia se jätetään mätänemään

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Hannu, tuo johtuu siitä että Perussuomalaisissa työn tekemiseksi kai katsotaan rasistinen agitointi mutta kansakunnan asioiden hoitaminen ei.

Käyttäjän HannuSiivonen kuva
Hannu Siivonen

Kuulemma se rasistinen agitointi on vapaa-ajan vietettä eikä missään määrin puolueen vastuulla.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Muistan hyvin kun Timo Soinia syytettiin yksinvaltaisuudesta puolueen politiikassa.
Nyt kun hän selvästi haluaa eduskuntaryhmän muodostavan myös oman kantasa Immos asiaan ennen lopullista päätöstä, niin se ei nyt taas ole hyvä.
Nyt on kuitenkin niin että perusuomalaiset tekevät puolueena asioita niinkuin haluavat ja te voitte vapaasti kirjoitella mitä haluatte se ei asiaan vaikuta yhtään mitään.
Kehotan ihan vakavasti heittämään jo Natsikortit sivuun.
Yhdellä valokuvalla ei ole mitään todistusvoimaa siinä asiassa.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Jos Perussuomalaiset haluavat hoitaa asioitaan huonosti, niin sitä ulkopuoliset eivät toki vo estää. Ulkopuoliset voivat tietysti antaa vinkkejä siitä miten asiat kannattaa hoitaa fiksusti.

Niitä valokuvia on muuten aika paljon, kuten kirjoituksiakin ja siten natsikortti heilahti ihan ansiosta. Ja kovinhan se Immonen sen eteen töitä tekikin. Jos tällaista julkisuutta haluaa välttää, niin ei kannata sitten ottaa puolueeseen uusnatseja. Tai jos ottaa niin sitten töpeksiä tiedotusta sen tulleessa esiin.

Se on kuitenkin varmaa, että jos Perussuomalaiset aina syyttävät muita omista virheistään, he eivät niistä virheistä myöskään tule mitään oppimaan. Ja toistavat samat virheet sitten tulevaisuudessakin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.T;"Ulkopuoliset voivat tietysti antaa vinkkejä siitä miten asiat kannattaa hoitaa fiksusti."

Miten olit ajatellut että PS-puolueen tulisi hoitaa asiansa, että olisit tyytyväinen siihen ja vaikkapa äänestäisit heitä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä ei ole nyt ainoastaan kysymys Soinin asemasta puolueessa missä hän kai on Halla-ahon työrukkanen, vaan kysymys on myös ulkoministerin puolueen skandaaleista ja mitä ne edellyttävät Soinilta.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Puhelin kiinni pari viikkoo ja joku shakkimestari Putin yms. sattuisi just sillon syömään kuningattaren. Ei näinä päivinä herra isoherra Soini näin! Olette asemassanne ulkoministerinä kutakuinkin 24/7 hommissa, tai sitten ette ole! Terveisin petetty kansa ;D

Petri Ruotsalainen

Soini kyllä tietää nämä asiat. Hyeenat ovat heti kimpussa kuten usalainen sanontakin kuuluu. On se niin kivaa päteä vähn sano joku komedia näyttelijä.

Petri Ruotsalainen

Soini kyllä tietää nämä asiat. Hyeenat ovat heti kimpussa kuten usalainen sanontakin kuuluu. On se niin kivaa päteä vähn sano joku komedia näyttelijä.

Sami Tastula

Pyrkiessään kansanedustajaksi, pitää ymmärtää se julma fakta, että samalla luovut yksityisyydestäsi.
Mitä ylemmäs tässä hierarkiassa uran aikana kohoat, sitä vähemmän sinulla on sitä todellista yksityisyyttä.

Se miten toteutuu eri puolueiden ja henkilöiden kesken, on selvää että esim. media suhtautuu eri tavoin eri puolueisiin.

Sama asia muuten pätee niin politiikan kuin myös yrittääjyyden saralla.
Yhden "miehen" yrityksessä yksityisyyttä on mutta mitä isommaksi yhtiö kasvaa sitä vähemmän tätä nautintoa saa nautittavakseen. Ja tässäkin vaikuttaa toimiala jolla toimit.

Viime vaalien aikana keskustelin erään ehdokkaan kanssa näistä kyseisen "alan" palkoista ja sain selkeän vastauksen...
Kansanedustaja myy/luopuu yksityisyydestään ryhtyessään ehdokkaaksi ja viimeistään kun tulee valituksi.
Pitää olla ja elää sen mukaisesti että jokin päivä voi olla toimittajalauma vastassa kun menet hakemaan postilaatikosta aamulehteä.

Että näin...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset