PasiSillanpää

Olemme kaikki persuja

Timo Soinin kyvytömyyttä ottaa vastaan kritiikkiä, pidetään jotenkin ainutlaatuisena. Vain Perussuomalaiset ovat puolue, joka vaientaa kritiikin. Tämä ei pidä paikkansa. Meidän julkinen keskustelumme on juuri sitä, mistä me syytämme perussuomalaisia.

Näkemykset ammutaan alas väärinä

Perimmäinen ongelma on se, että yhteiskunnallinen keskustelumme on mielipiteiden heittoa aidan yli. Kun kuka tahansa esittää minkä tahansa väitteen, pidetään tärkeimpänä asiana ampua se alas vääränä näkemyksenä. Jopa monet johtavat hallituspoliitikot syyllistyvät tähän. Sen sijaan, että vätteestä syntyisi keskustelu ja syvempiä näkemyksiä, siitä syntyy tappelu, jossa nakkikioskin nopein voittaa.

On mielipiteitä ja näkemyksiä. Joskus mielipidekin voi olla todellisuutta, mutta se asia pitää tarkastaa. Välillä näin onnistutaankin tekemään. Kun poliitikko puhuu ulkomaalaisista, jotka ostavat hienoja lastenvaunuja valtion rahalla, niin saadaan kyllä toimittajakunta innostumaan ja asiat selviävät. Mutta kun kansantalouden professorit, ulkomaiset ekonomit ja joukko muita talousvaikuttajia arvostelee vaikkapa talouspäätöksiä, onkin kiittisen journalismin aukko ammottava. Areena jää jälleen taisteleville leijonille. Taistelusta ei jaeta kuin tyylipisteitä, ellei sitten satu olemaan kätilö, joka aiheuttaa piston sydämessä.

Some on klikkiyttänyt meidät

Syytän sosiaalista mediaa. Me olemme saaneet käyttöömme välineen, jota emme vielä osaa käyttää. Kirjoitamme tunteemme mielummin someen, kuin puhumme niistä läheisimmille. Huudamme omaa mielipidettä ja keräämme faneja. Hetken kuluttua huomaamme olevamme samanmielisten joukko, joka huutaa kuorossa kuinka tyhmiä te kaikki muut olette!

Nämä klikit ovat muodostuneet myös muualle, kuin yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Niitä on toimittajien keskuudessa, liike-elämässä ja muissa viiteryhmissä. Yhteistä näille kaikille on se, että oman viestin läpimeno pyritään maksimoimaan ja vastustus minimoimaan. Vastustuksen minimointiin käy uhkailu, tyhmäksi väittäminen ja sulkminen keskusteluiden ulkopuolelle.

Me ollaan ihan kaikki perussuomalaisia, jos oikein tarkkaan katsotaan. Katse peiliin ja ryhdistäytyminen olisi kyllä paikallaan. Opitaan ihmisiksi ja luodaan aidosti keskusteleva, näkemyksiä vaihtava ja oppiva suomalainen sosiaalinen media.

Tikkojen heittelyn saa aloittaa nyt!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

" Kun poliitikko puhuu ulkomaalaisista, jotka ostavat hienoja lastenvaunuja valtion rahalla, niin saadaan kyllä toimittajakunta innostumaan ja asiat selviävät. Mutta kun kansantalouden professorit, ulkomaiset ekonomit ja joukko muita talousvaikuttajia arvostelee vaikkapa talouspäätöksiä, onkin kiittisen journalismin aukko ammottava. Areena jää jälleen taisteleville leijonille. Taistelusta ei jaeta kuin tyylipisteitä, ellei sitten satu olemaan kätilö, joka aiheuttaa piston sydämessä."

Täyttä asiaa Pasi !

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Solisti Soinin, kuten muunkin poliittisen eliitin, pelastaa kapellimestareista kaikkein suurin vaikka onkin näkymätön, mutta kaikessa läsnä ihmisluonteen piirteenä, ja joka auttoi UPM:n työttömäksi potkiman laborantin oikeusministeriksi, ja koska ihmisten maailmassa elämme, autettu muistaa auttajaansa. Näin vallankäytöstä tulee lopulta läpinäkyvämpää. Matkalla joutuu ryömimään ja konttaamaan, eihän sama lakki sovi melonille ja omenalle, sanoo Timo Soini.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Putinfoobikot, hämärämiehet Soinin takana, lukevat Venäjän historiaa kuin piru raamattua. Siinä roskatynnyrissä riittää penkomista.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Viestimies Putkonen kävi tarkistamassa kännykästä onko tullut viestiä kuka on se salaperäinen ruotsalainen joka pyysi Juha Sipilän politiikkaan. Sitä puolusihteerikin odottaa. Olisi ollut hyvä ilmoittaa suorassa lähetyksessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset