PasiSillanpää

Posti on vain yksi esimerkki

Alkanut Postilakko on viimeisin esimerkki siitä, mihin perinteinen päätöksentekomalli on johtanut suomalaisessa yhteiskunnassa. Ylhäällä tapahtuva valmistelu on jättänyt neuvottelukumppanien välille jatkuvaa epäluottamusta.

Meillä on syvään juurtunut ajatus, että keskeneräisistä asioista ei puhuta. Tullaan ulos vasta sitten, kun jotakin on päätetty. Kun päätös tulee ulos, sen toteuttamisella on jo kiire ja siitä ei saisi enää pulista turhia.

Olemme ihailleet sitä, kuinka Saksassa ja Ruotsissa esimerkiksi työelämäuudistukset menevät sujuvammin kuin meillä, mutta samalla olemme vähätelleet sen merkitystä, että molemmissa maissa työntekijöillä on Suomea vahvempi edustus yritysten hallinnossa. Näissä työmarkkinoiden kiistoissa ongelma tulee esiin erityisen selvästi.

Kaikki haluavat eteenpäin, mutta yhteinen agenda puuttuu

Työmarkkinakiistat muuttuvat valtataisteluiksi, koska syvällinen keskustelu ja todellinen jatkuvan kehittämisen malli ei toimi. Edelleenkin meillä uskotaan vahvasti, että viisaus asuu johtoryhmissä ja hallituksissa, vaikka ne ovat usein aika kaukana arjesta. Monia työelämän ongelmia pystytään korjaamaan paremmin, jos johtajat eivät puutu niihin liian voimakkaasti. Niin on aina ennenkin osattu. 

Tieto on valtaa

Sama ongelma näkyy hallituksen toiminnassa. Sen sijaan, että ongelmia pakotettaisiin ratkaisemaan siellä missä ne ovat, päätökseteosta tehdään suurta ja mahtavaa rakentamalla draamaa ja taisteluita. Sote on ollut todellinen rimanalitus, jossa vuosikausia on kiinnitetty huomiota hallintouudistukseen ja jätetty paikallistason kehittäminen vähemmälle. Siellä missä on päätetty ottaa vastuu paikallisella tasolla omiin käsiin, on myös saatu hyviä tuloksia. Mutta niissä paikoissa, joissa on tukeuduttu perinteisiin päätöksentekomalleihin ja toimintatapoihin, uudistukset ovat jääneet tekemättä tai ainakin puolitiehen.

Isoin muutos pitää tapahtua johtamisessa

Mikä tahansa hallintomalli tai organisaatioarkenne luodaankin, johtamisen on oikeasti muututtava. Digitalisoituvassa yhteiskunnassa johtajan paikka ei enää ole tiedon huipulla. Hän on tiedon koordinoinnin ja päätöksenteon keskus, joka jatkuvasti delegoi ja keskustelee muiden kanssa. Keskustelun on oltava avointa niin pitkälle, kuin liikesalaisuuksia levittämättä se voidaan tehdä.

Kaksi vuotta sitten haastattelin erästä menestynyttä yrittäjää. Hänen yrityksensä on palkittu useammankin kerran alansa parhaisiin kuuluvana. Kysyin häneltä, miten hän hoitaa muutosvastarinnan. Hän totesi, että sellaista hänellä ei ole. Syy on se, että hän ei pakota muutosta, vaan aloittaa pehmittämisen ajoissa. Hän kuuntelee, mitä asiakkaat ja hänen henkilökuntansa keskustelevat ja kysyy välillä suljettuja kysymyksiä. Sinä päivänä kun hän juuri miettii, että nyt voisi kyllä hieman tehdä muutoksia yhdelle osastoista, osaston työntekijä tulee hänen luokseen ja sanoo: "Minusta meidän tulee jatkossa tehdä näin". 

Väitän, että suuri osa johtajista ei ymmärrä, että he käyttäytyvät ylimielisesti henkilöstöään kohtaan. Heillä on organisaatioissaan enemmän osaamista kuin he edes voivat kuvitella. Mutta he eivät osaa kanavoida sitä oikein.

Tämä koskee niin poliittista päätöksentekoa kuin yrityselämääkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Postilakko on Juha Sipilän luomus. Hän vastaa yksin valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta, mikä on todella typerää. Ainakin työ-ja elinkeinoministerillä, liikenneministerillä ja valtionvarainministerillä pitäisi olla mahdollisuus osallistua näinkin suuren periaatteellisen asian käsittelyyn.

Sipilän yksinvaltius muistuttaa Kekkosen ajoista. Kaikki valuu ylhäältä alaspäin.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Postin johtaja kehui a-studiossa miten Sipilä antoi tukensa kaikkeen tarvittaviin toimiin.

Selvää on että Sipilän "piiskaamana" tätä tehdään, Sipilän agendat ovat toteutumatta ja huomasi senkin ettei auta vaikka puhuisi telkkarissa tai uhkailisi pakkokeinoilla.
Postin kanssa voidaan asiaa "kokeilla" kasvottovammin. Tulos on selvä tässäkin, taas kerran pattitilanne osapuolilla.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kaikki valuu kuin lentokoneen vessassa. Politiikot pannaan tarjoamaan monenmoista hupia. Omistaja päättää. Talvivaaran taistelut tuottavat vielä monta veteraania, pääministerin valtiosihteeri Paula Lehtomäen lisäksi. Syrjäisissäkin marketeissa saa Arlan tuotteita. Sipoo rules. Kansallinen turvallisuus sitä vaatii.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset