PasiSillanpää

Suomalainen puupääkansa

Suomessa tasa-arvo toteutuu yhdessä asiassa erinomaisesti. Sekä eliitissä että rahvaassa kansanosassa on riittävästi umpimielisiä puupäitä, joiden mielestä he itse ovat oikeassa ja toiset väärässä.

Tässä keskustelukulttuurissa ensimmäisenä tulee mieleen, että me tarvitsemme suuren siirtolaistulvan Ruotsista. Ikävä vain meidän suomalaisten miesten kannalta. Me emme ole kovaa valuuttaa naapurimaamme naisten silmissä ja siksi maahanmuuttajat saattaisivat viedä "meidän" naisemme. Ilman suurta ruotsalaisten siirtotulvaa, meille tuskin syntyy kovin nopeasti kunnollista keskustelukulttuuria. 

Minä oikeassa sinä väärässä

Erityisesti viime  vuotta leimasi monta vastakkainasettelua, joiden syy oli keskustelukulttuuri. Syyllisiä löytyy niin pääministeristä, oppositiosta, työmiehistä kuin talouseliitistäkin. Aina kun joku esitti oman kantansa, joku toinen kivahti, että se oli väärin sanottu. Tyhmyyteen vastattiin typerällä käytöksellä. Kovuuteen vastattiin kovuudella. 

Huonosta keskustelukulttuurista ei kukaan saa puhtaita papereita. Jos asiat kärjistyvät, niihin ei ole viisasta vastata kärjistämällä. Kesän rasisminvastinen mielenosoitusliike oli siitä hyvä esimerkki. Sen sijaan, että se olisi vähentänyt epäluuloja, ne ovat kasvaneet. Samanlaisia taisteluita syntyi vaikkapa EK:n ja erityisesti AKT:n asenteista. Onneksi molemmilla puolilla on myös maltillisia ja neuvotteluyhteydet eivät ole kokonaan kadonneet.

Ratkaisut syntyvät yhteistyössä

Meidän on opeteltava ruotsalaisiksi, muuten meidät hukka perii. Väitteisiin pitää suhtautua yhä useammin näkemyksinä, jotka saa haastaa, mutta niistä ei ole pakko riidellä. Hallitus on vahva osasyyllinen, koska se on maan ylimpänä toimijana näyttänyt tietä keskustelun vähättelylle. Asioita halutaan juntata sen sijaan, että aidosti yritetään ottaa ihmisiä mukaan.

Nyt on sekä älyköiden että rahvaan aika ryhtyä maltillisiksi. Kuten olemme nähneet, kukaan ei yksinään ole oikeassa. Maan tilanne on vaikealla tavalla solmussa. Sen sijaan, että se yritettäisiin avata miekalla katkaisten, pitää kärsivällisesti avata solmu vähitellen yhteistyössä auki. 

Ei ole oikeaa ja väärää. On vain rakentavia ja rikkovia käyttäytymismalleja. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Blogi on niin totta kuin olla voi mutta lisäisin siihen vielä yhden ominaisuuden, tosin se ei koske pelkästään suomalaisia. Me kuljemme kohti tulevaisuutta selkä edellä, eli meitä kiinnostaa huomattavasti enemmän se mitä joku puolue, ihminen, ym. teki tai sanoi joskus aiemmin, niin ja se aiemmin voi olla vuosissa mikä luku tahansa. Ja etenkin jos voimme osoittaa sormella ja syyttää kyseistä puoluetta nykytilasta, niin siis jos menee huonosti, jos menee hyvin niin se on pelkästään meidän puolueen ansiota. En tarkoita pelkästään tätä vuotta 2016 vaan mitä vuotta tahansa. Harvaa tosiasiassa kiinnostaa se miten saataisiin porukalla asiat menemään tulevaisuudessa paremmin, paitsi tietysi juhlapuheissa.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Pasi, ei politiikassa ole kyse oikeasta tai väärästä, vaan vallasta. Vallassa olevat tai sitä kuvittelevat pitävät omaa näkemystä oikeana ja kun vuoro vaihtuu niin sitten on taas toisinpäin. Elin nuoruuteni Kekkosen ajalla ja en toki silloin politiikkaa seurannut, mutta kun valta oli keskitetty niin päätöksiä saatiin aikaan ja ei elämä niin karmeaa ollut, vaikka ei aina saanut sitä mitä halusi.
Globalisaatiota ylistetään tai syytetään kaikesta, mutta hiljalleen alkaa näyttämään myös siltä, että lokalisaatio hiipii hiljalleen takaisin...maakuntahallinto, rajat kiinni, jne ilmiöt...

Käyttäjän PasiSillanp kuva
Pasi Sillanpää

Kari

Pitkälti samaa mieltä näkemyksesi kanssa. Viihdytin itseäni aikanaan Kuopion Puijonsarvessa lukemalla paikallista lehteä aamiaisella. Ainakin vielä kymmenen vuotta sitten siellä oli säännöllisesti mielipidekirjoituksia, joissa viitattiin Kekkoseen ja toivottiin häntä takaisin.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Totta avaus !

Ihmisellä on luontainen, rationaalinen, tarve siirtää kaikki haittaavat, enemmin tai myöhemmin pakolliset toimenpiteet myöhäisemmäksi. Hyvä keino on äänestää sellaista jonka kuvitellaan siirtävän totuutta taas neljällä vuodella eteenpäin.

Miksi tähän on sitten tultu. Optimistiset palkkaratkaisut mitä tehtiin 2007 kun ei oltu varauduttu talouden alamäkeen, mitä 2009 finansikriisi aiheutti, maksukykyä ei enään riittänyt pitämään julkista sektoria yllä, kun talous syöksyi lamaan, jouduttiin ottamaan velkaa, oma kansantalous/kokonaispääoma, ei enään riittänyt pitämään taloutta tasapainossa.
Suomella oli 1990 velkaa 9593 miljardia, kunnes talouskriisi iski päälle, niin 1995 velkaa oli jo 60.121 miljardia, tähän auttoi Nokian nousu, että velkaantuminen pysähtyi,ilman Nokiaa Suomen talous ei olisi selvinnyt, velka saaatiin taitettua. Kun 2007 velkaa oli 56.068 miljardia, niin 2015 velkaa oli jo yli 100 miljardia, kun ottaa kuntien velat päälle julkinen velka hipoo jo 130 miljardia.
Suomi ja Ruotsi kohtasivat 1990-luvun laman rinta rinnan, mutta Ruotsi näyttää ottaneen iskusta opikseen, kun taas Suomi pääsi kuin koira veräjästä Nokian hyvän vetoavun turvin.
Ruotsi uudisti työmarkkinoiden toiminnan, lisäsi joustoja ja aloitti kurinalaisen talous- ja finanssipolitiikan. Ruotsissa syntyi noina vuosina konsensus uudistuksen suunnasta, kun taas Suomessa vahvistui käytäntö, että talouden ja työmarkkinoiden uudistuksessa on aina haettava yhteisymmärrystä.

Tämä valtion velkaantuminen aiheutti myös että kuntien valtion osuudet pieneni, ja kunnat joutu ahdinkoon, kun valtio oli vuosien varrella erillaisia velvotteita kunnille laittanut,niin kunnat ovat sitten joutuneet erillaisilla asumiseen liittyvillä korotuksille/leikkauksilla hakemaan katetta talouteensa, mm terveyspalveluja yksityistämisellä,vanhusten hoitoketjuja heikennetty, sekä jatkuva kiinteistöverojen nosto ym.
Vedotaan usein keskusteluissa Saksan työmarkkinoihin, mitenkähän miljoonien maahanmuuttajien/pakolaisten kotouttaminen olisi onnistunut ilman joustavia työmarkkinoita, epäilen että olisi syntynyt melkoinen kaaos.
Yhteiskuntasopimuksessa haetaan yksinkertaisesti työllisyyteen lisääviä toimenpiteitä, sana pakkolaki on väärä,kun sen pitäisi olla esim. "TYÖLLISYYTTÄ LISÄÄVÄ LAKI". Mailma muuttuu ympärillämme, muutoksen avaimet ovat meidän omissa käsissä, nykyinen yhteiskunta rakenne synnyttää luokkajakoa työttömyyden kautta.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Onhan näitä onneloita yritetty sinne tänne pykätä, mutta kun luonne on, mikä on https://www.raymond.fi/paajuttu/sointula/

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Pasi - ihan hyvä kirjoitus, mutta ihan hyvät kirjoitukset eivät riitä yhtään mihinkään jos oikeasti halutaan muuttaa isänmaatamme.

Nykyaikana, some aikakaudella, etenkään ihan hyvät kirjoitukset eivät riitä yhtään mihinkään! Kerrot vain osatotuuden. Ei siinä mitään väärin ole. Totuus on se että meillä on kyllä porukkaa joka nostelee "ihan hyvissä kirjoituksissa" asioita esille ja saa siitä meriittiä.

Riittääkö se mihinkään?

Voi riittää ko. kirjoittajan statuksen nousuun yhteiskunnassa ja ovien aukeamiseen moneen paikkaan ja asemaan jonkinasteisena systeemin kriitikkona... mutta se tapahtuu täysin pullamössöeliitin ehdoilla!

Nimitän sitä "hovinarri-ilmiöksi".

Yhteiskunnalliselta kannalta ja asioitten muuttamisen kannalta siitä ei ole mitään hyötyä.

***

Muutos tapahtuu vain sillä että ensin tajutaan pohjamutia myöten miksi maa on siinä tilassa kuin se on. Olet ymmärtänyt paljon siitä. Sen sijaan sitä et ole vielä ymmärtänyt miten JUURI SINÄ PASI, lahjakkaana ihmisenä voisit oikeasti alkaa tehdä muutosta eikä vain puhua ja kirjoitella siitä.

On päivänselvää että meidän on tehtävä yhteistyötä jos muutoksen haluamme. On päivänselvää että systeemin ehdoilla tapahtuva kirjoittelu ei auta pelkästään, kriittinenkin. Asioitten pitää linkittyä loppuun asti.

Pitää olla visio mitä kohti mennään.

Väitän että minulla se on Unitas kansanliikkeen perustajana ja presidenttiehdokkaana oman äärikokemukseni kautta. Väitän että se voisi olla sinunkin visiosi Pasi kunhan vain hyväksyt asian että kyse on koko pelin muuttamisesta ei vain kosmetiikasta. #hyvävallankumous ja sitä ei todellakaan pidä kenenkään lähteä karkuun. Se on jokaisen suomalaisen visio. Puoluetouhu keksii pyörän kyllä uudelleen kun ensin 20 vuotta tappelee voiman ja vastavoiman lakien mukaan niin kuin aina -

mutta katsokaa mitä ympärillämme tapahtuu!

Suomalainen inhoaa toista suomalaista ei kyse ole mamuista tai matuista kyse on suomalaisen satavuotisesta pakkopaidasta ja ylipolitisoitumisen ja historian tekijöiden aikaansaamasta inhosta. Se paine on alkanut purkaantua eri tavoilla saadessaan oivaa sytykettä nyt. Meillä on aikaa ehkä vain pari vuotta ja maa on täydellisessä kaaoksessa tai se muuttuu poliisivatioksi ja pullamössöeliitti on vain vahvempi kuin koskaan.

Muutos on kuitenkin mahdollinen koska pyörää tarvitse keksiä kun se on jo keksitty!

http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

***

Nykyinen puoluetouhu on sitä mitä se on. Sen on muututtava kokonaisuudessaan. Puoluetouhu on syy siihen miksi mikään hyvä muutos ei ole mahdollinen vuoden 2016 Suomessa - kyllä, syy on juuri puolueissa ja heidän vallankäytössään ja valtaholismissa, kirjoitat ja ymmärrät sen itsekin.

HUOM! silti uskon siihen että oikeat voimat yhdessä pystyvät ajamaan nimenomaan puolueet muutokseen ja niiden uudistusmieliset jokaisessa valtapuolueessa - päivänselvää että se ei voi tapahtua ilman ulkoista voimaa - siksi mm. Unitas kansanliike.

***

Kyse on siitä what next - minä toimin jo kaikilla rintamilla ja pyydän sinua ja kaltaisiasi, jokaista rohkeaa ja omillaan ajattelevaa suomalaista mukaan, Pasi tässä ja nyt, tervetuloa. Olisit mies paikallasi muutenkin kuin vain hyvien juttujen kirjoittajana.

"Mukahaastaminen" saa riittää sillä maa on täynnä sellaista!

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2104...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kekkonen tässä ajassa olisi tosiaan ideaa! Tavikset saisivat kokea olevansa nykyaikaisia läntisiä ihmisiä; omia rajojansa rikkovia, uusia maailmoja suunnittelevia eurooppalaisia. Onhan näitä valtionkamreereja nähtykin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Heikki Kekkosessa olisi ideaa - siis vahvassa johtajuudessa - mutta ei välttämättä olisi enää ollenkaan sama Kekkonen vuonna 2016 kuin vuonna 1975 -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1978...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Semmoinen Kekkonen tarvitaan joka kaataisi ensitöikseen Dianapuistoon pystytetyn hillotolpan tarpeettomana koska jokaisella miehellä on jalkovälissä oma hillotolppa joka näitä tuulipukunaisia kovin kiinnostaa.

Kysymys on ihmiselämän paljastumisesta. Mallia pitää hakea sieltä mistä sitä ennakkoluulottomat luulevatkin löytävänsä, siis Etelä-Euroopasta ja tietenkin myös Ruotsista. Helsingin Yliopiston politiikkaan tomittamat dosentit joutaa sulkea tutkijankammioihinsa.

Lars Fridman

Juurikin näin. Joskus tuntuu että puolet kansasta on puupäitä. Demokratian ansiosta eduskunnassa näyttäytyy koko kansan kirjo, toisinsanoen sielläkin on puolet puupäitä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Lars - ei ne ehkä kuitenkaan ole kansanedustajayt puupäitä mutta valtajuoppoja kyllä 90%. Kansa on se puupää kun mukaan lähtee tuohon leikkiin.

Noh, se leikki on loppumassa nyt koska Suomi on pahasti kusessa. Pahemmin kuin ehkä koskaan sitten sotien. 7 vuotta käppyrät alas ja koko vanha peli on romahtamassa.

Ehkä valo syttyy puupää-kansassa kun on aivan pakko? Perustuu siihen että KANSA ALKAISI AJATELLA OMILLA AIVOILLAAN!

Yritän ainakin itse sytytellä ihan riittävän tarmokkaasti, voisi kuvitella?

Nimittäin tämä Suomen touhu ei ole kivaa nähnytkään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset