PasiSillanpää

Näin Suomeenkin saadaan oma Donald

Donald Trumpin kaltainen ilmiö on mahdollinen Suomessakin, mikäli joku rohkea ottaa asian ajaakseen. Suomessa on ehkä joitakin erityispiirteitä, joita ei kannata USA:sta tuoda, mutta itse asetelma on mahdollinen täälläkin kuten muualla Euroopassa. Koska pomminrakentamisohjeitakin kuulemma löytyy verkosta, niin tarjoan tässä ihan vapaasti idean suomalaisen Donaldin rakentamiseksi.

Aloitetaan hyvästä tyypistä

Kaiken keskiössä on hyvä tyyppi. Kaikkein paras tulos tulee poliittisesti aktiivisesta, mutta varsinaisen puoluepolitiikan ulkopuolella toimivasta menestyjästä. Hyvien asioiden parissa toimiva ei oikein käy, koska tässä kampanjassa tarvitaan pahista. Sellaista naista tai miestä, joka uskaltaa kärjistää sanomansa, eikä pelkää suututtaa. Suomen versiossa oikein vihainen nainen voisi olla aika mainio vaihtoehto, koska meillä on kotikasvatuksesta lähtien opittu kunnioittamaan äitejä. Vihainen valtakunnan äiti, jolla ei ole liian puhtoinen menneisyys, mutta siitä huolimatta loistava ura, olisi aivan täydellinen match.

Sitten valitaan äänestäjät

Tämä vaihe on se kaikkein haastavin. Tullakseen Suomen Donaldiksi, pitää unohtaa vanhat puoluepoliittiset rajat ja niihin liittyvät rajoitteet. On luotava täysin uusi äänestäjäkunta. Vihaiselle ehdokkaalle otollisin äänestäjäryhmä on kuka tahansa nykymenoon kyllästynyt. Työpaikoilla on 5 -kymppisiä, jotka huomaavat kuinka heitä syrjitään, monet nuoret valmistuvat opinnoistaan suoraan työttömiksi, moni talousvaikeuksiin joutunut kärvistelee elämisensä kanssa, osa eläkeläisistä elää minimieläkkeen turvin aika epämukavaa elämää, joillekin kaikki uudet tavat ovat karvasta kalkkia ja otetaan mukaan vielä Helsingin herroja vastustavat. Tästä kokonaisuudesta saadaan melkoisen suuri ryhmä. En edes uskalla sanoa kuinka paljon. Ainakin miljoona, ehkä kaksi, ellei paljon enemmän.

Seuraavaksi sekoitetaan vastapuolen strategia

Tätä peliä ei voi voittaa, jos menee samoilla säännöillä kuin aina ennenkin on menty. On valittava rohkea strategia, joka keskittyy vastapuolen heikkouksiin ja osoittaa ehdokkaan oman kyvyn nähdä "mätäpaiseet". Fiksusti valitsemalla niitä mätäpaiseita löytyy roppakaupalla. Kyse on vain rohkeudesta. Uskaltaako ottaa esille illallispöydissä käytyjä epävirallisia keskusteluja? Uskaltaako osoitella ketkä suojelevat toisiaan ja missä on ainakin kuviteltavissa olevaa korruptiota? Piisaako pokka puhua valtaeliitin peleistä?

Tietenkin piisaa.

Strategian sekoittamisella peitetään samalla oma todellinen strategia. Tavoitteena on demokraattisin keinoin tehty vallankaappaus, ei suinkaan äänestäjiltä saatu valtakirja tehdä joitakin tiettyjä pikkuasioita. Vaaliohjelman ajatus ei ole ennalta määriteltyjen teemojen toteuttaminen, vaan avoimen valtakirjan hakeminen. Äänestäjät eivät ole niin tyhmiä kuin poliitikot. He ymmärtävät, että hämmentämisen tärkein tarkoitus on rikkoa vanhat valtarakenteet. Annetut lupaukset ovat vain keinoja hämmentää vastapuolta lisää.

Sitten ryhdytään toimeen, tässä vaiheessa on parempi pistää kypärät päähän

Varsinainen kampanja vaatii hyvää turnauskestävyyttä ja aika fiksua olisi, jos ehdokas ei sen aikana välitä lainkaan mitä hänestä kirjoitetaan. Urheilun puolelta kannattaa ottaa mallia. Todelliset huiput keskittyvät omaan suoritukseensa eivätkä anna vastapuolen häiritä tekemisiään. Kun aloittaa hyökkäyksen, ei kannata välittää sen synnyttämiä reaktioita. Niitä tulee varmasti ja mitä enemmän niitä tulee, sitä vahvemmalta ehdokas näyttää. Kovahermoinen osoittaa kestävänsä kaikki mahdolliset hyökkäykset ja sitä kautta osoittaa ainutlaaruista paineensietokykyä. Sitä tarvitaankin, jos aikoo tehdä vallankumouksen.

Sosiaalinen media kampanjoinnin tukena on erityisen tehokas apuväline. Kannattaa rekrytoida paljon sellaisia sisällöntuottajia avuksi, jotka kykenevät tuottamaan ehdokasta tukevaa sisältöä. Mitä useammin se sattuu satunnaisten lukijoiden kohdalle, sitä useammin on todennäköistä, että he klikkaavat sitä ja ennen pitkää -algoritmien avustuksella - vastustajienkin koneen kuvaruutu on täynnä "oikeanlaista" sisältöä.

Näissä vaaleissa Donald Trump oli esillä sosiaalisessa mediassa 2-3 kertaa enemmän kuin Hillary Clinton. Edellisissä vaaleissa Obama ja Romney olivat paljon tasaväkisemmin somessa.

Mutta pieni varoituksen sana kuitenkin

Meillä on jo kokeiltu populismin versiota 1.0 ja nähty sen vaikutuksia/ tuloksia. Tällä hetkellä populismilla on kasvot ja niiden haastaminen ei ole pala kakkua. Siksi Suomen Donaldin on oltava vieläkin ovelampi. Ehkä yksi ratkaisu on popularisoida todella tiukkoja faktoja niin koviksi pommeiksi, että sekä pragmaatikot että populistit saadaan näyttämään harmaavarpusilta. Siksi Suomalaisella Donaldilla pitää olla henkisten pallien lisäksi ainakin teratavun verran tietoa ja terävää älliä.

Helppo populismi on Suomessa jo kokeiltu, mutta muualla Euroopassa se ei välttämättä niin ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Sen mukhan, miten käsitin tuon, mieki olen mahollinen Suomi-Trampin äänestäjä, mutta pitäs olla tosiaan syvempi höntittäjäkö pöhlöpersusoini!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tynkkynenhän se on, se Suomen Trumppi.
Ei ole miljonääritaustaa,
mutta ei se täällä köyhässä suomessa niin tärkeää ole kuin Amerikoissa.
Tosi- TV tausta löytyy ja se riittää täällä.

Röyhkeyttä riittää ja hurjia puheita.
Tynkkystä ei pelota vaikka tulee lunta tupaan, hän vain innostuu lisää.

Minä kannatan Tynkkystä suomen Trumpiksi.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Emmää ny tiiä..mä haluaisin jonkun vanhemman ja kokeneemman valtio ja ennenkaikkea valtiopäivämiehen pressaksi..niinku vaikka ton Hakkaraisen Tepan
vaikka..siis ku se on pisnismieskii..onhan sillä oma yritys..melkein ku toi Trumppi :))
Nii ja onhan Tepallakii syytettä oottamassa..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onhan se Tepa vanhempi ja rikkaampi, mutta sillä tuo juttu luistaa aika kankeesti Tynkkyseen verrattuna.

Syytteitä pitää olla, se on välttämätöntä tähän virkaan, mutta niinhän Tynkkysellä onkin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Hjallis Harkimolla on bisnestausta, kansallissankari (purjehdusretki), juontanut samanlaista tosi-tv-ohjelmaa ku trump, jäsen suomalaisessa republikaanipuolueessa, ... Mutta jaksaisko Hjallis alkaa pulputtaa löysiä?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Mielenkiintoista, mutta ikävän fiktiivistä tekstiä.

Suomessa ei tarvita Trumpin sijaista tai näköispainosta, koska täällä ratkaisut tekee poliittinen politbyroo. Ei yksittäinen, edes persoonaltaan vahva, ihminen.

Olemme sitten Kekkosen nähneet erilaisia kokoonpanoja ja erilaisia ideologioita, jotka kuitenkin kaikki ovat jatkaneet samaa konsensuspolitiikkaa vuodesta toiseen.

Edes Trumpin näennäiskorvike Timo Soini ei kyennyt tai viime kädessä tahtonut rikkoa vuosikymmenten harmoniaa. Uho jäi lähinnä retoriikaksi, koska 20% kannatuksella ei lennetä kuuhun.

Veikkaisin, ettei edes Jeesus (nyt pätkähti syyte uskonrauhan rikkomisesta) saisi Suomessa yli 30% kannatusta, koska erilaisiin perkeleisiin uskovia täällä riittää yllin kyllin.

Jeesus muserrettaisiin somessa jo ennen ensimmäisen leipäpalan murtamista.

Muutaman kuukauden mustamaalauskampanjan jälkeen Jeesus olisi pakotettu toistamaan lauseensa: "Jumalani, miksi minut hylkäsit."

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Diana puiston seteliselkärankaisista Strumppia ei ainakaan löydy, vaikka Soini uhoaa että heillä on myös tekopuujalkoja.

Sorsakosken Hackmanin perijäsukuun kuuluva Hjallis sanoo tuntevansa kansan syviä tuntoja minkä vuoksi hänet on kutsuttu Savon Sanomiin kolumnistiksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No Suomessa on ainakin onnistunut hienosti populismilla, Suomen toiseksi suurin puolue ja ulkoministerin salkku.

Ei tuota ainakaan voi huonoksi saavutukseksi sanoa

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Niin, se on saavutus Soinille, muttei Suomelle. Siinä on vissi ero, mikä näkyy jo gallupeistakin.

Valitettavasti Soinin miinukset ovat SDPn plussaa, eikä sieltä ole odotettavissa yhtään mitään. Itsenäisen päätösvallan menettämistä ei korvaa kukaan ja SDP ei korvaa ketään.

Jore Puusa

Persut on 8 % kannatuksella kaukana toiseksi suurimmasta..Populisti valehteli ja jätti kaikki lupauksensa pitämättä.
Saavutus perustui ulkoministerin vuosikymmeniä vanhaan haaveeseen päästä ministeriksi. Pääsi. Mutta kaikki muut syrjään työntäen ja äänestäjänsä pettäen. Puolue romahtaa ensi vaaleissa. Se on erittäin huono saavutus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Saavutus perustui ulkoministerin vuosikymmeniä vanhaan haaveeseen päästä ministeriksi. Pääsi. Mutta kaikki muut syrjään työntäen ja äänestäjänsä pettäen. Puolue romahtaa ensi vaaleissa. Se on erittäin huono saavutus."

Populisti pettää aina.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tässä ideassa on vain yksi mutta, eli kiitos Koiviston ja aikalaisten, Suomen presidentillä ei ole enää valtaoikeuksia. Pääministeriksi nousu meikäläisen järjestelmän ohi taas vaatisi maagista suoritusta.

Sinänsä olen aivan samaa mieltä, että nyt tarvittaisiin todella kova häiskä, joka syö rautaa ja paskoo kettinkiä, eikä mitään Soinia, joka tuottaa pullasta ripulikakkaa. Tarvitaan sellainen jäärä, joka heittää tarvittaessa pihalle kaikki lobbaajat, kerjääjät, vuorineuvokset ja pankkiirit, eikä ajattele mitään muuta kuin kansakunnan kokonaisetua. Suomi ensin kuntoon ja sitten katsotaan, onko rahkeita muiden auttamiseen.

Vapaaehtoisia ja riittävän kyvykkäitä ei vaan tahdo löytyä millään.

Moni tuttavani onkin jo pakannut laukkunsa ja lähtenyt tästä konkurssipesästä, mihin itsekin todennäköisimmin olen päätymässä. Jos haluaa bisneksessä pärjätä ja perheensä elättää, ei ole varaa näin kalliiseen idealismiin ja näkemyksettömään koheltamiseen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Toki Soinin mainitsemaa tekopuujalkojen tuotannon täytäntöönpanoa helpotti se tosiasia, että maakuntien väki oli siihen aikaan Suomessa lähes luku-ja kirjoitustaidotonta. Juurikaan muuta ei ollut luettu kuin kirkonmenojen oppaita.

1910 syntynyt savolaisisäni oli käynyt supistetun kiertokoulun. Tänään poika kommentoi Roomasta.

Ihan kaikki eivät pidä Suomea oikeana sivistysvaltiona, ainakaan läntisessä mielessä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Jos hallituksen agenda muodostuu insinööriajattelusta, jonka työvälineitä ovat kahden, omalakisen ideologian, talouden ja uskonnon lainalaisuudet, niin mikä tekijä voikaan vaikuttaa ns. sivistyksen kehitykseen? Kun totuus on tuolla ulkona jossain.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eiköhän unohdeta Trump.

Ei me Suomessa mitään Truppeja tarvita.

Meillä Suomessa tarvitaan rationaalisesti ajattelevaa, hötkyilemätöntä vaatimatonta johtajaa, sellaista juuri kuin mitä Sipilä onkin.

Valitettavasti siinä puolueessa jonka kannattajat ovat lähinnä minun sydäntäni, ei ole juuri tällä hetkellä sellaisia nousevia kykyjä jotka mielestäni täyttävät ne mitat jotka edellisessä kappaleessa määrittelin.

Tämä on valitettavaa siitä syystä että SDP on seuraava pääministeripuolue.

Seuraavaksi oppositiovuorossa olevassa kokoomuspuolueessa löytyy sen sijaan yksi loistava kyky jonka soisin nousevan ylöspäin nopeammin politiikan portaita. Hänen nimensä on Kai Mykkänen, hänellä on loistavia omaperäisia ajatuksia.

Jore Puusa

hötkyilemätöntä vaatimatonta johtajaa, sellaista juuri kuin mitä Sipilä onkin.
----------
Minusta on hötkyilyä muuttaa jokainen päätös ja jotkut kahteen kertaan.
Ao henkilö ei ole saanut, eikä saa Suomea nousuun vaan maamme tuhoutuu hitaasti mutta varmasti.
Erinomainen johtaja siis keskustalaisten mielestä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minusta on hötkyilyä muuttaa jokainen päätös ja jotkut kahteen kertaan."

On ihan viisasta että kun tulee seinä vastaan, kierretään se, tai kiivetään yli, eikä yritetä aina mennä harmaan kiven läpi. Kiertämällä esteet pääsee varmimmin eteenpäin.

"Ao henkilö ei ole saanut, eikä saa Suomea nousuun vaan maamme tuhoutuu hitaasti mutta varmasti."

Myönnän että tämä on näkymä tänä päivänä, mutta ilman taitavaa pääministeriä tilanne voisi olla vielä pahempi. Edelliset pääministerit ovat saaneet paljon vähemmän aikaan. Kiky- sopimus ei tosin ole paljon, mutta se on kumminkin pään aukaiseminen oikeaan suuntaan.

"Erinomainen johtaja siis keskustalaisten mielestä."

Erinomainen johtaja edellisiin johtajiin verrattuna. Tosin Lipponen oli parempi, mutta hänen aikanaan maailma oli toinen kuin mitä se on nyt.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sipilä maksoi omasta kukkarostaan keskustapuolueen velattomaksi.

Heinäluoman poliittinen missio kilpailla Soinin kanssa veteraanien puolustajana tökkii ellei veteraanituotantoon saada vauhtia.

Seuraavaa täytäntöönpanoa varten reseriviläisille jaettua 900 000-kirjettä kritisoineiden parin "Putinistin" mielipiteen julkaisutta Newsweekiä vastaan suomalainen media hyökkäsi ikäänkuin oltaisiin luku-ja kirjoitustaitoisia.

Arvot, so. rahasta puhuminen ja omaisuusarvojen kasvattaminen, on annettu; ihmiset ovat resurssi. Aiheesta on luettavissa Björn Wahlroosin nimissä mustalla printillä valkoiselle paperille painetussa kirjassa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Pasi - VOI HYVÄT HYSSYKÄT TÄTÄ SUOMEN MEININKIÄ!!!? Voi hyvät hyssykät teitä arvon blogistit miten voi olla niin helvetin vaikea nostaa perse penkistä ja pikkaisen tutustua mitä Hirvimäki on joskus jossain agendoissaan kirjoittanut!

#hyvätrump

Minuun sopii kaikki Pasi Sillanpään antamat määreet "Suomen Trumpista" pl. sen että en ole taloudellisesti menestyvä juuri nyt... oikeastaan en koskaan ole ollut edes miljonääri kun se ei ole ollut keskeistä. Arvioni mukaan nyt olisin miljonääri jos suomisysteemi ja #kaverisosiaalikapitalismi ei olisi tullut väliin. Toisaalta MINULLA ON MAAILMANLUOKAN KOKEMUS tehdä juuri sitä mitä teen. Vain saamalla systeemiltä kunnolla ensin silmilleen ymmärtää asioita JA jos se ei SILTIKÄÄN jalostu miksikään idioottimaisiksi vihapuheiksi ollaan kantavalla teräsjäällä, mennään kokonaisuus edellä. Ollaan saatu sisu jolla mennään vaikka presidentiksi ja oikeasti muutetaan maailmaa.

On tätä suomen hyvää Trumpia joku joskus kehunutkin edelliseen liittyen -

"Mati Otsmaa - Experienced Executive - San Francisco, USA - Petri is a visionary and business professional who is executing on his dream to bring entrepreneurs, professionals and investors together into one European interactive marketplace. He has proved his concept through successfully executing numerous BEACHBOOST®, SLOPEBOOST® and CITYBOOST® events in Finland, UK, Spain and California. Petri has the confidence and skills the expand this vision into the EU marketplace. He is exceedingly trustworthy loyal and hard working - and a pleasure to work with." (Mati worked for Steve Jobs, Apple, in beginning of the 80*s)"

Lisää täällä - http://www.e-liike.net/peliitta/me-tuemme-petria

NYT ON NYT - tuo edellinen (eduskuntavaali) oli 3 kk sen jälkeen kun lähdin politiikkaan ja kirjoitin ihan oman muutosagendan perustamalleni Unitas kansanliikeelle -

http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf

Eikä se ole mikä tahansa kirjoitelma vaan kokonainen vallankumouksellisen uuden ajattelutavan "Unitarismin" siemenet täysin uusine käsitteineen maailmanlaajuisestikin tarkastellen.

***

UNOHTAKAA DONALD TRUMP - teillä on nenänne edessä mies jossa on paljon samaa kuin Steve Jobsissa - muutakin kuin joku yhteys Ambrosian tiimini kautta. Olen verrannut itseäni Jobsiin monesti ja olen varma että jos Jobs olisi syntynyt Suomeen hän olisi käynnistänyt saman muutoksen kuin mitä minä nyt teen jo 70-luvulla... tai sitten kuollut tuntemattomana ja alkoholisoituneena katutrubaduurina... olisi tietenkin saattanut lähteä maailmallekin mutta ei olisi koskaan saavuttanut samaa menestystä koska ei olisi saanut elää samoissa olosuhteissa kuin oikeasti sai.

HIRVIMÄKI ON #HYVÄTRUMP HIRVIMÄKI ON POLITIIKAN STEVE JOBS!!!

Mitä helvettiä te ihmettelette että joku sanoo itsestään näin - eikö se ole JUURI SITÄ MITÄ SUOMI KAIKEN LATISTUKSEN JÄLKEEN TARVITSEE!?

Minä sanon - on nimittäin sellainen tarina takana että siinä kalpenee itse Donald Trumpkin.

Arto Vihavainen - "Eiköhän unohdeta Trump. Ei me Suomessa mitään Truppeja tarvita. Meillä Suomessa tarvitaan rationaalisesti ajattelevaa, hötkyilemätöntä vaatimatonta johtajaa, sellaista juuri kuin mitä Sipilä onkin."

Kaksi ensimmäistä lausetta ihan putkeen - viimeinen täysin metsään -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1967...

***

Minulla on kaikki mitä ikinä tarvitaan sen Suomen jutun tekemiseen josta koko maailma ajattelee että VAU - saatiin jotain ihan uutta. YHTÄ MINULLA EI VIELÄ OLE - minulla ei ole vielä teitä arvon suomalaiset kanssataistelijat, suuremmassa määrin.

Jos joku sydämessään haluaa olla systeemin mies tai nainen jatkakoon niin, jos joku haluaa olla systeemin hovinarri tai hovinarritar jatkakoon niin, mutta -

GIVE ME A BREAK! Niitä ihmisiä on Suomi pullollaan!!!

Ei Suomea niin muuteta! Räjähdysmäisen nopeasti kiihtyvä muutos hyvään suuntaan alkaa saamalla sekunnilla kun alat ottamaan haltuun sitä mitä olen kirjoittanut ja ymmärrät oman roolisi siinä prosessissa.

Nyt tarvitaan presidentintekijöitä - täällä lisää koordinaatteja -

http://www.e-liike.net/peliitta/petripresidenttieh...

Nyt tarvitaan niitä jotka Steve Jobsin sanoin voivat sitten kiikkustuolissa todeta - "THE JOURNEY WAS THE REWARD!"

***

Olen yhteydessä myös Mr. Trumpiin kun joudan. Se ei ole niin pahis kuin maailma luulee - mutta sille pitää kertoa muutama pikku juttu. Minulla on hauska yhteys kuvioihin Amerikassa myös sukulaiseni kautta. Katsotaan.

Suomi tarvitsee ison muutoksen! Tässä on yksi oleellinen syy (asioitten kehityskulkuun väärää suuntaan) jos joku ei itse asioita ymmärrä (Trump siinä myös)

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2259...

Kuulin juuri tällä sekunnilla toisella korvalla että Trump tukee sittenkin Obamacarea... hyvä hyvä hyvä, siitä se lähtee, byrokraatit ei saa sen tukea mutta Mr Obama sai ja sehän ei tunnu byrokraatilta. Obama sai jo pisteet näköjään. Trump on vain ihminen. Hienoa. Viimeisenä linkkinä ennen Amerikan vaaleja tehty blogi jossa hieman vertailen itsäni ja Donald Trumpia.

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2214...

Jore Puusa

Luin UNITAS liikkeesi ohjelmaa kymmenkunta sivua
Toistat aivan samoja teemoja, kuin kymmenet nousseet ja kaatuneet pienpuolueet. Ne -- kuten sinä unohtivat yhden asian, sen oleellisen.
-
Me olemme suomalaisia - eikä kukaan voi täällä muuttaa mitään - koska siihen tarvittaisiin kansan tuki - joka ei halua muuttaa mitään - koska muutos pelottaa jokaista suomalaista.
-
Olen pahoillani - mutta lyhentämällä PDF:si 90% ja koettamalla tehdä ohjelmastai oman näköisesi, sen jaksaisi lukea loppuun. Nyt vain nostat esiin uudestaan muiden ajat sitten esiin nostamia asioita ja yhdistät tuhanteen kertaan sanottuja asioita- miksi. Päästäksesi itse valtaan.
Laskin MINÄ sanoja...75:n jälkeen annoin olla.
Miksi..koska ne liittyivät vain sinuun itseesi, ei siihen mitä MINÄ voisi saada aikaan.

------
"Olen yhteydessä myös Mr. Trumpiin kun joudan. Se ei ole niin pahis kuin maailma luulee - mutta sille pitää kertoa muutama pikku juttu."
------
Ihan vakavasti, kannattaisko sinun jutella tästä laajemmin jonkun kanssa, jonkun joka voi aidosti peilata sinua ja autaa! Tämä ei ollut piruilua - vaan olen ihan tosissani kuvattuani 8500 haastattelua 40 vuoden aikana ja kuunneltuani samanlaisia ajatuksia paljon..

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jore - onneksi olkoon "luin kymmenen sivua"... ja tiedät kaiken?

SUOMI ON TÄYNNÄ JUOSTENKUSEMISTA - etenkin sitä on mitä tulee 1) yhteiskunnalliseen innovointiin ja 2) edellisestä pitkälti johtuva ongelma - liiketoimintainnovointiin. Tiedän asian itse kun omakohtaista kokemusta jokaisesta asiasta josta kirjoitan.

Kiitos kuitenkin että luit. Lue vielä ne 40 sivua se innovointiosuus vasta alkaa siinä myöhemmin. Alku on syitä miksi asiat on perseellään.

Toinen asia - GIVE ME A BREAK - suomalaiset ei ymmärretä lainkaan resursseja. Tässä vaiheessa ne ovat 1/10 000 osa puolueväen resursseista. Väitän että silti olen pystynyt ajattelemaan asiat muutoksen kannalta paljon paljon pidemmälle kuin yksikään valtapuolue.

Myös joissain pienpuolueissa on hyviä ajatuksia en sitä kiistä - olen kuitenkin itse asiassa kaikken pisimmällä. Politiikan itsensä haastamisessa. Minulla on lisäksi käsitteet jne kaikki mieteittynä, visio, miten se tehdään. #hyvävallankumous

Sitäpaitsi - EN OLE MISSÄÄN PUOLUEESSA.

ps - tulen pian tekemään "Hirvimäen listan" kymmenen kohtaa niin saat paketin kahdessa minuutissa ja siitä sitten eteenpäin. Se miksi sitä ei ole vielä tähän presidenttijuttuun on syynsä.

Unitaksella se kyllä jo on mutta eritavalla kuin mitä tulen tekemään #petripresidenttiehdokas -jutussa. Kuvittelin ihmisten lukevan 50 sivua nopealukuista tekstiä heittämällä (Unitaksen agenda) mutta ei se niin ollutkaan...

siis aivan vielä.

Unitaksen lista on tässä laitan sen tähän niin ei tarvitse kiireisten surffata mihinkään -

"Kuvittele mielessäsi itsenäinen ja kansainvälinen Suomi Finland, isänmaa,

1) joka nojaa voimallisiin arvoihin
2) jossa kukoistaa "uusi onnellinen kapitalismi"
3) melkein ilman poliitikkoja
4) jossa on vain hyviä virkamiehiä
5) jossa kukaan ei ole enää työtön
6) jossa kukaan muu ei päätä sinun asioistasi
7) jossa yksinkertainen on kaunista
8) jossa verotus toimii ja kannustaa
9) jossa "jokainen on jo yrittäjä" ilman pakkoa ja
10) jossa kaverilta ei enää oteta!"

Taustat, syvennys ja operatiivisuus siis täällä -

http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #22

Eläkejournalistina sanon että ulosantisi paranisi ja joku jaksaisi lukea julistuksesi - jos antaisit jonkun ammattilaisen editoida siitä 90% pois. Nyt sitä ei jaksa lukea kukaan. Jos ei jaksa, ei vika ole lukijassa - vaan aina viestin lähettäjässä. Amen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #26

Ei Unitaksen agenda ole mikään pikaviesti vaan syventävää.

Ei kokonaisuudesta lähtevä iso muutos ole mikään helppo juttu. Siinä on aina pystyttävä menemään syvemmälle ja tuomaan uusia juttuja pöytään. Vasta sitten on pohja kunnossa - minulla se on kunnossa.

"Toisilta lainattuja juttuja" - täyttä shaissea tuo - "luin kymmenen sivua" niin kerroit, ilmankos...

Minä, minä * 75 - otan tämän kohteliaisuutena. Eikö ole hienoa että joku kehtaa, kehtaisipa joku toinenkin Suomessa.

#valtaholismi kehittämäni termi Unitarismiin liittyen. Luulo ei ole tiedon väärti. Minua ei motivoi pätkääkään valta vallan itsensä vuoksi. Minua motivoi asia, muutos, parempi maailma lapsilleni, ja myös sinulle Jore.

Kuten sanoin. Resurssit olleet pienet. Nyt aletaan vasta todella kiihdyttämään. Jos olet ammattilainen niin tule ihmeessä mukaan.

Luin kirjoituksesi Janitskinista - miksi vähättelet Hirvimäkeä, etkö näe että siinähän on "hyvä Janitskin" tarkoittaen että ei vihapuhetta, rasismia eikä putinismia? Vain systeemin haastaminen ja kokonaisuudesta lähtevä riittävän iso muutos #uusipeli ja myös operatiiviseksi vietynä.

Ja siihen tarvitaan uudenlaista populismia! Populismikin pitää innovoida uudestaan - kiitos Trump innoituksesta ja miksei Janitskinkin. Mutta kumpikaan edellisistä herroista en ole - olen Hirvimäki omilla ajatuksillani, jotka on todella helppo myydä suomalaisille isossa mitassa kun uusi peli saadaan ensin vauhtiin.

Ei vielä, mutta ihan kohta.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Hyvä Veli Petri,

Vaikuttat kyllä sopivan kajahtaneelta suomen Trumpiksi..muita avujahan ei tarvitakkaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Hannu - otan tuon kohteliaisuutena! ;-) Vai väitätkö ettei näin kajahtaneen maan kuin Suomi on vuonna 2016, piiiitkän latistuksen jälkeen muuttamisessa tarvita sopivasti jotain vähän muutakin kuin systeemin kirjanoppineisuutta.

Geenit - hyvä sekoitus maalaisjärkeä äidin puolelta, taiteilijaa isän puolelta (Veikko Hirvimäki)... ja ilmeisesti hieman poliitikkoakin kun Mauri Pekakrinen on pikkuserkku.

Tuohon kun laitetaan se kokemus minkä olen saanut, niin paketti on kasassa. En pelkää mitään, saan suuni auki ja minua potkii perseeseen ylisukupolvinen voima jostain sadan vuoden takaa. Pappa Emil Sandelin (Hirvimäki) oli vapaussod..., eikun kansalais... eikun sisällis...

ÄÄÄH - minun missioni on tuoda suomi 2000 luvulle ja lopettaa se toinen toistemme inhoaminen. Se voidaan tehdä vain luomalla "uusi peli" ja sitä ei voi tehdä kukaan muu kuin joku TÄYSIN SYSTEEMIN ulkopuolelta tuleva uusi voima.

Omakohtaiseen kokemukseen perustuen.

Yhdessä toivottavasti sinunkin kanssa, Hannu. Oleellista olisi tajuta että se mitä ajan ei ole suomalaiselta yksilöltä pois, päinvastoin se lisää onnellisuutta, tehokkuutta, luovuutta... vapauttaa.

Toki se on pois nykysysteemiltä, mutta mitäs me sillä, sen aika meni jo kauan sitten.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Voipa olla että keinovalikoimaksi eivät riitä mitkään kampanjakikkailut. Ehkäpä tarvitaan myös vuosikymmeniä kestävä sivistyksen ja koulutustason alasajo sekä eritoten tuloerojen kasvattaminen niin, että näköalattomuus ja köyhtyminen ulottuu lopulta myös alempaan keskiluokkaan. Yhdysvalloissa tuloerot ovat kasvanet 70-luvulta saakka ja sen "ammattimiesten" alemman keskiluokan kiihtyvä valuminen köyhtymiseen saatiin aikaan viimeistään finanssikriisissä 2008.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Esa - ei siis odotella että Suomi tulee otolliseksi jollekin tehdä "trumpit"... ei kannata - tehdään "hirvimäet" niin ei tarvita koskaan mitään trumppeja.

Kukin saa sitten taaplata tavallaan ja keskittyä siihen mihin haluaa ja mitä osaa ja menestyä siinä.

Nyt olemme suomisysteemin vankeja kaikki tyynni - osa enemmän osa vähemmän... osa on suorastaan "suomisysteemin keskitysleirillä" kuten itse koen viimeisten kokemusteni perusteella. Enkä ole ainoa. Älkää ihmetelkö mistä voimani tulee -

ihmetelkää miksi en ole rasisti tai nuole jonkun Putinin persettä (niin kuin tässä tilanteessa moni saa päähänsä isänmaan nimissä, TÄH!!!?) vaan kirjoittelen kokonaisuudesta lähteviä muutosagendoja ja luon uutta peliä olemattomilla resursseilla... siis vielä olemattomilla -

Sitä enemmänkin ihmetelkää.

Jore Puusa

nuole jonkun Putinin persettä
---------
Masentavaa mutta sitä persettä meidän on nuoleminen, jos aiomme pysyä itsenäisenä.
Projektiovirhe.
Katso karttaa ja Suomea --- Moskovan projektiosta--- niin huomaat mitä tarkoitan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #27

#27 - Jore - en ole ajatellut viettää loppuja elämästäni maailman suurimmassa ulkoilmavankilassa, Suomessa, systeemin pakkopaita päällä (tajuamatta asiaa kunnolla itsekään) -

minä ajattelin vapauttaa suomalaisen!

vapauden myös olla niin inhoamatta toista suomalaista, olematta, kateellinen, häpeävä jne. itseään vähättelevä. Sellainen joksi systeemi meidät opettaa ja pakottaa monin eri tavoin, salakavalasti.

Jos siihen OMAAN ASIAANI, SUOMALAISTEN OMAAN ASIAAN tarvitaan jonkun entisen KGB miehen haastamista NIIN OLEN ENEMMÄN KUIN VALMIS!

Etulinjaan, aivan sinne.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #31

Älä huuda, se on vähän mölöä, ei edes paljon.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #33

Joo sori Jari-Pekka, välillä hieman ääni korottuu... toisaalta huutoakin tässä tarvitaan ja onneksi minulla on aika kova ääni noin luonnossakin;-)

En sentään huutanut enkä edes kiroillut kun Dosentti minua haastatteli, suorastaan viihdyin 45 minsaa siinä sohvalla vaikka sanoin kyllä tärkeimmät asiat. Tulee ulos joskus joulukuussa.

Odottelen kun pääsen studioon eräiden puolueveijareiden kanssa - siinä voi itse Timo Soinillakin alkaa puntti tutista - miksei alkaisi. "Järkipersut" varmaankin on iso ryhmä joka minua kannattaa kun asiat etenevät. Sitten meillä on varmaankin järkikokkareita, järkikepuleita ja järkidemareita jne. Sellaisia jotka pystyvät uuteen ajatteluun.

Eipä tarvitse enää niin huutaa kun siihen vaiheeseen päästään - kovasti sitä kyllä yritetään estää niiden valtaholistien ja systeemin luikertelijoiden toimesta noissa samoissa puolueissa.

Mutta se ei onnistu loppuun asti - olen (kokemukseni ja luonteeni pohjalta) tavattoman sitkeä, enkä enää edes yksin. Maailmakin on aika pieni paikka.

Hyvä niin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vasta sitten alkaa tapahtua jos Paavo Väyrynen uskaltaa katsoa peiliin löytääkseen vastauksen omaan kysymykseensä miksi nuoriso ei seuraa hänen lippua?

Nuoret nimittäin haluavat lisää Eurooppaa ja euroa, eivätkä vähemmän.

Semmoinen on läntisen ihmisen luonne; omia rajojaan rikkova ja uusia maailmoja suunnitteleva, kuten Milan Kundera on kirjoittanut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nuoret nimittäin haluavat lisää Eurooppaa ja euroa, eivätkä vähemmän."

Suurin osa nuorista taas tahtoisi työpaikkoja joka on päinvastainen toive kuin omasi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Trumphan ei ole mikään uutuus. Italiassa Mussolini ja Berlusconi ja Argentiinassa Peronit ovat tehneet ihan saman. On tietysti totta, että tynkkysten sukupolven maailmankuva on Pohjoismaissa ennen kokematon, mutta enpä silti usko näillä main päästävän yli neljänneksen kannatukseen noilla konsteilla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tämä uusin nationalistinen populismi sai voimakkaan impulssin Jugoslavian hajoamisesta. Hetken aikaa Milosevicia kohdeltiin kuin valtiomiestä pitkin Eurooppaa. Kaikki muistavat, mitä sitten tapahtui...

Euroopan vetelän liberalistisen blokin pitää nyt terästäytyä, tai kohta eurooppalaisuuden projektista ei ole mitään jäljellä ja joka maassa hilluvat omat milosevicit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset