PasiSillanpää

SDP:n mokaviikonloppu

SDP:llä on nyt melkoinen miettimisen paikka. Kaksi keskeistä henkilöä on saman viikonlopun aikana mokannut viestinnässään perusteellisesti.

MTV:n toimittaja Jussi Kärjen mukaan Antti Rinne on sanonut viikonlopun kokouksessa:

"Viime vuosina työelämän uudistuksissa lähtökohtana ovat olleet yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet. Tähän on tultava muutos."

Kärjen mukaan asia on tarkistettavissa kokouksesta tehdyltä videolta. Mikäli Rinne sanoi tuon tosissaan, hän on melkoisen selityksen velkaa. Noin ajattelematonta kommenttia ei voi kuvitella edes SDP:n riveistä.

Toinen mielenkiintoinen episodi oli se, kun puoluesihteeri Reijo Paananen ilmoitti olevansa työmarkkinoiden käytettävissä, mutta jätti epäselväksi sen mitä se tarkoittaa esimerkiksi hänen halukkuudestaan jatkaa nykyisessä tehtävässä puoluekokouksen jälkeen. Esimerkiksi Sanna Marin oli ymmärtänyt Paanasen ilmoittaneen erostaan ja ehti twiitatakin asiasta. Puheenjohtaja Rinne joutui selittämään, että kaikki paikat ovat auki puoluekokouksessa.

Puolue, joka vähän aikaa sitten jäi kiinni puheenjohtatuutta harkitsevan Antti Lindtmanin suhmurointiyrityksistä, taitaa olla henkisen kriisin edessä?

Ainakin puolueesta tuleva viesti on melkoisen hämmentävää.

Näillä suorituksilla SDP muodostaa itse suurimman uhkan vaalimenestykselleen. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Viime vuosina työelämän uudistuksissa lähtökohtana ovat olleet yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet. Tähän on tultava muutos."

Lisääntyneen työajan voisi käyttää, jos ei muuta keksi, asiakkaiden tarpeiden vähättelemiseen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mikä puolue on Hyvä puolue?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ilmeisesti retorinen kysymys.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"..... yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet."

Ehkäpä Antti Rinne tarkoitti VVO yhtiötä, mutta jätti tarkoituksellisesti yksilöimättä. VVO kun tekee suurta tulosta juuri asiakkaiden asuntotarpeilla. ;) Tavanomaista demaripolitikointiahan tuollainen. Varsinkin ex-ay-jyrältä ja sdp-puolueelta, sillä puoluehan on hyötynyt ja hyötyy verovapaista osingoista vuosittain.

Muussa mielessä tuo Rinteen sanoma on täysin mykistyttävää poliittisen suunnan muutostavoittelua. Kukahan yllä pitää hyvinvointivaltiota, jos ei menestyvät yritykset, joka tarkoittaa voitollisia yrityksiä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jos Rinne tarkoitti VVO:n toimintaa, jossa paino on voiton tekemisessä, eikä kohtuuhintaisessa asuntotuotannossa, hän on oikealla asialla. Muuten tuollainen virke ilman kohdennusta on ajattelemattomuutta, johon en toivo yhdenkään puoluejohtajan sortuvan. Stubbiltahan niitä irtosi, mutta hän joutuikin lähtemään.

Marko Parkkola

VVO on tosiaan erinomainen esimerkki. Kirjoitinkin tästä vähän aikaa sitten blogauksen.

VVO perii minulta 300€ loppusiivouslaskua, eikä suostu kertomaan mitä ovat siivonneet ja kuinka kauan (tuohan tarkottaisi 10 tunnin siivousta). Tein asiasta rikosilmoituksen petoksesta. Todellista demarilaista asiakaspalvelua.

En kuitenkaan aio omassa työssäni noudattaa demarilaista asiakaspalvelua, vaan asiakkaani saavat tuoteräätälöinteihinsä aina hieman extraa. Tällöin myös heidän asiakkaansa, kaikkien yritysten omistajat sekä valtion verokassa saa hieman extraa. Tämä on ainoastaan pois minulta noin 5 minuuttia.

Pitäisiköhän ihan laittaa sähköpostia Rinteelle ja kysyä, riistänkö minä tässä nyt itse itseäni.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

No, kohtuuden nimessä ehkä kannattaa huomata, että tuo "voitot ja asiakkaan tarpeet" lause näyttää asiayhteydestään irroitettuna paljon pahemmalta kuin asiayhteyteensä liitettynä.

Teksti, hiukan tiivistettynä taisi olla seuraava:
"viimeiset vuodet työelämän uudistaminen on tarkoittanut samaa kuin palkansaajien kurittaminen. Lähtökohtana on ollut yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet. Sanoista uudistaminen ja joustaminen on tullut synonyymejä heikennysten ja leikkausten kanssa. ... Työelämän uudistusten on tästä eteenpäin tarkoitettava vahvemmin ihmisten kykyä uudistaa osaamistaan sekä tasapainon löytämistä työelämän ja muun elämän välille".

Muotoilu nyt oli aika onneton, mutta työhyvinvoinnista huolehtiminen taisi kuitenkin olla se varsinainen asia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sen verran lisään ja korjaan tuota aiempaa kommenttiani kuunnellessani aamulla Rinteen perustelut tuolle kyseiselle lausumalleen tässä kommentissa täällä toisaalla;

http://mikkosavelius.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2265...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Viime vuosina työelämän uudistuksissa lähtökohtana ovat olleet yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet. Tähän on tultava muutos."

On tuo kiistatta epäselvä ilmaisu. Mitä virkaa on yrityksellä, joka ei tavoittele voittoa ja asiakkaittensa tarpeita tai tarkemmin niiden tyydyttämistä.

Mikään yritys ei voi toimia tappiolla, ellei sitten joku ulkopuolinen niitä maksa tai sidoudu kustantamaan, kuten on laita tuulivoiman tuotannossa. Se on esimerkki epäterveestä yritystoiminnasta, mikä Suomessa jo häiritsee markkinoita.

Lähtökohdan on oltava, että yrityksille on luodaan hyvä toimintaympäristö, eikä pilata sitä, kun se on saatu aikaan. Tulonjaon kääntäminen tuloeroja kaventavaksi on eri asia, eikä siihen päästä ainakaan yritysten toimintaedellytyksiä heikentämällä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Mikään yritys ei voi toimia tappiolla, ellei sitten joku ulkopuolinen niitä maksa tai sidoudu kustantamaan, kuten on laita tuulivoiman tuotannossa. Se on esimerkki epäterveestä yritystoiminnasta, mikä Suomessa jo häiritsee markkinoita."

En ota kantaa tuulivoimatukiin ja niiden tarpeellisuuteen tai varsinkaan väitteeseesi siitä, että tuet häiritsisivät markkinoita. Mutta eiväthän tuulivoimayhtiöt toimi suinkaan tappiolla. Niiden tulos on jopa kohtuuttoman hyvä.

Logiikallasi kuntien ostopalvelusopimushammaslääkäriasemien koko liikevaihto koostuisi tappiosta, jos julkisen rahan osuutta ei saa voitoksi laskea.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse epäilen Rinteen tarkoittaneen lauseen kuuluvan "Viime vuosina työelämän uudistuksissa lähtökohtana ovat olleet yritysten voitot EI asiakkaiden tarpeet. Vaaditaan kyllä aikamoista mielikuvitusta yhdistää työelämän uudistusta VVO:n.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Arto, se menee näin, videolla noin 50:30 alkaen.

– Viimeiset vuodet työelämän uudistaminen on tarkoittanut samaa kuin palkansaajien kurittaminen. Lähtökohtana on ollut yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet. Sanoista uudistaminen ja joustaminen on tullut synonyymejä heikennysten ja leikkausten kanssa. Tämän keskustelun sisältöön on tultava muutos.

Mitään ei sanaa ei löydy;)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

"Viime vuosina työelämän uudistuksissa lähtökohtana ovat olleet yritysten voitot JA asiakkaiden tarpeet".

Toistan.

"Viime vuosina työelämän uudistuksissa lähtökohtana ovat olleet yritysten voitot JA asiakkaiden tarpeet".

Vaikka oletkin Arto sitä mieltä että en karjalaisena osaa karjalanmurretta, niin Rinne ei puhunut murretta vaan selkosuomea ja yksiselitteisesti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taitaase edelleen olla kilpailevien puolueiden toiveissa, että Rinne jatkaisi.

Esiintyminen ja vaalikeskustelut voivat viedä demareilta voiton vaaleissa, jos ei osaa esiintyä ja puhua, niin ei siitä puoluejohtajan hommasta tahdo oikein mitään tulla.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Sinänsä Rinne on livenä ihan mukava mies.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Kuinka monen kansanedustuslaitokseen saakka päätyneen osalta arvelet suuren yleisön kokemuksen hänestä olevan päinvastaista tai lähes päinvastaista kuvauksellesi "livenä ihan mukava"?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lienee ns. soppatykki-mukavuutta.

Vaalivoiton kalastelua kansalaisten tarpeiden ( nälkä) kustannuksella.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Paananen voi perustella sanomisiaan mahdollisuudella törmäämiseen trumpistiin suurlähetystön vaalivalvojaisissa, plöräytti ilmeisesti meskaliiniä drinkkiin ja olo on ollut sen jälkeen kuin navajolla suola-aavikolla ilman downereita tai uppereita vai mitä siihen nyt tarvitaankin.
Leskinen pyörii haudassaan näiden urpojen takia.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kukaan ei ole korvaamaton. Puoluesihteeri Reijo Paanasen ilmoitus asettaa itsensä avoimesti tuleen muiden arvioitavaksi, on vähintään mielenkiintoinen. Harvinainen, ellei suorastaan vallankumouksellinen Suomessa. Eikö hän olekaan yllytyshullu, kuten tuulat ja tytit jotka aikovat muutaman viikon ajan kuulostella löytyykö riittävän voimakkaita yllyttäjiä.

Jonkinlaisena intellektuellina pidetty Erkki Tuomioja ei noin rahvaanomaista ilmoitusta koskaan tekisi. Hän ei ollut mielestään kenenkään korvattavissa, silloin kun kerta toisensa jälkeen pyrki sdp:n puheenjohtajaksi. Hänellä lienekin vakiintunut yllyttäjäkaarti.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jari Sarasvuota lainaten: "Puoluesihteeri Paananen sanoo, ettei hänestä ole bisnesguruksi. Kiitämme itsetuntemusta. Eli järjestömaailmaan. Menestystä nimitysrulettiin."

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Kaksi keskeistä henkilöä on saman viikonlopun aikana mokannut viestinnässään perusteellisesti."

Sanoisin, että kolme:

"Tentissä demarinaisten pj. Tytti Tuppurainen: ”Pakolaiskiintiö pitää nostaa kymmeneen tuhanteen”"

Vihreät ja Vasemmistoliitto eivät näytä olevan ainoita, joiden mielestä raha tulee taikaseinästä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kolmas juttu on se Kimmo Kiljusen lakialoite, josta vallitsee erimielisyyttä puolueessa.

Käyttäjän vasenkoukku kuva
Pasi Laakso

Olisiko kuitenkin Sillanpään moka viikonloppu? Kyllä taas oikein haetaan väkisin, jotain jolla kyseenalaistaa oman näkemyksen vastaisia toimijoita. Hyvä mielikuvitus saa olla ja oiein kova pelko, jotain kohtaan, että tässä lukee yritysten voittojen ja asiakkaiden tarpeiden olevan vääriä lähtökohtia työelämä uudistuksille. "– Hyvät toverit, viimeiset vuodet työelämän uudistaminen on tarkoittanut samaa kuin palkansaajien kurittaminen. Lähtökohtana on ollut yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet. Sanoista uudistaminen ja joustaminen on tullut synonyymejä heikennysten ja leikkausten kanssa. Tämän keskustelun sisältöön on tultava muutos." SIINÄHÄN lukee ihan selvästi, vain se, että palkansaajien kurittaminen ei ole oikea tapa uudistamiselle ja siihen on tultava muutos.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Voisitko Pasi Laakso olla spämmäämättä samaa viestiä useampaan eri ketjuun?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kiitos Pasi Laaksolle tarkennuksesta. Se selkeyttää puheen tuon kohdan sisältöä. Vielä parempi olisi ollut, jos kohta "asiakkaiden tarpeet" olisi jäänyt puheesta pois. Nehän ovat vain voittoa tavoittelevalle yritykselle kohde ja keino voittojen lisäämiseen, mikä sivuuttaa kaiken muun.

Ilman voitollista toimintaa yritys on hyvin lyhytikäinen, mutta samoin siinä käy, kun voitto on lähes ainoa tavoite. Silloin yrityksestä katoaa ajatus, mihin sen tuotantoa tarvitaan ja voiton tahkoaminen sivuuttaa kehitystyön. Kun yritys ei pysy kilpailussa mukana, se on pian entinen.

Harvoin mikään puolue on joutunut kokouspuheistaan yhtä tarkkaan syyniin. Syy on varmaankin kohonneissa kannatusluvuissa ja pelossa, että ne nousee sittenkin.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Kyllä puoluejohtajien sanamuotoja syynätään hyvin tarkasti, ja niin tapahtuu kaikkien puolueiden osalta.

Erikseen tässä tapauksessa ajatuksia yritystoiminnan yleisestä luonteesta ja tarkoitusperästä Suomessa tarjonnut Rinne on hyvin luonnollisesti tarkan syynin kohteena sen ei-niin-vähäpätöisen seikan vuoksi, että hän siirtyi puolueen puheenjohtajaksi ammattiliitto Pron keulasta, jossa kuten muissakin ammattiliitoissa kuuluu jo vähän "pelin henkeen" olla yrittäjä- ja työnantajakriittisiä, noin kauniisti muotoillakseni.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sillanpää lainasi MTV:n kautta Rinnettä:
"Viime vuosina työelämän uudistuksissa lähtökohtana ovat olleet yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet. Tähän on tultava muutos."

Minusta ihan osuvasti sanottu. Juuri noinhan se on mennyt eli työntekijöiden asema on tyystin unohdettu. Kaikki revitään työläisten selkänahasta. Jos Demulitkin ovat sen viimeinkin huomanneet niin hyvä niin. Toivottavasti he kiireesti kääntävät kelkkansa ja yrittävät tehdä asialle jotain eivätkä vain puhu niinkuin aikaisemmin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet ovat aina niitä reunaehtoja, joiden puitteissa yrityksen toiminta voi jatkua. Ilman niiden turvaamista on turha puhua työelämän uudistamisestakaan, koska ilman niitä ei ole työelämääkään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Asiakkaiden tarpeet ja yritysten voitot mahtuvat hieman huonosti samaan virkkeeseen sillä toinen on yleensä pois toiselta. Ja toisaalta työelämä oli olemassa vaikka taloutta ei ollut aikoinaan vielä järjestetty kapitalistisesti ja se tulee olemaan olemassa sittenkin kun kapitalismi on vain historioitsijoiden muinainen tutkimuskohde.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet edellä avattiin Espoon Nihtisillassa moderni Alepa huoltoasema ABC:n kyljessä.

Se oli auki 24h jokaisena vuoden 365 päivänä, kunnes viimeksi ohikulkiessani sitä oltiin sulkemassa. Asiakkaiden tarpeet menivät ohi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suosittelen lukemaan Eetu Kinnusen tämänpäiväisen blogin, siinä selvennetään mitä Rinne itseasiassa sanoi ja tarkoitti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jaahas, että toinen demari tulkitsee mitä Rinne sanoo? Kummallinen yhtälö. Eikös puolueen puheenjohtajan pidä puhua ymmärrettävällä tavalla ettei jää tulkinnoille sijaa? Verrattuna Rinteen tämän aamun aamutv:ssä esittämään, niin eipä tuo E. Kinnusen selittely oikein täsmää Rinteen aamuisen puheen kanssa, sillä Rinne käytti esimerkkinä ko. puheen kohtaan sote-uudistuksessa tulevaa yksityistämistä eli yhtiöittämistä. Hänen mukaansa yhtiöittäminen tarkoittaa sitä että kerätään suuria voittoja asiakkaiden tarpeiden edellä. Uskokoon ken tahtoo, kun uudistuksessa palvelut tuotetaan tuottajasta riippumatta palvelukohtaisesti saman hintaisina (näin on uutisoitu uudistuksesta). Siis riippumatta siitä onko kunnallinen yhtiö palvelun tuottajana vai ei.

Valitettavasti aamutv lähetyksestä ei taida olla videotallennetta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kun vuorotyöntekijä ajelee aamuyöstä kohti kotia, auto saattaa tarvita bensaa, mutta perhe ei tarvitse täydennystä 24h auki olevalta asemalta, koska inhimillinen olento on varautunut etukäteen perheen tarpeisiin.

Kaikkea tällaista kaupan työntekijä osaisi kertoa jos häntä kuunnellaan. Ihminen ei ole kone.

Käyttäjän JariKokko1 kuva
Jari Kokko

Ainoa mokannut on tämän artikkelin kirjoittaja, joka vielä väittää olevansa viestintäasiantuntija. En ole itse sellainen, mutta ymmärrän kyllä varsin hyvin Rinteen sanoman, että TYÖELÄMÄN uudistamisen näkökulmasta fokuksen pitää totta kai olla työntekijässä! Nyt se ei ole ollut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset