PasiSillanpää

Päätön ajatus työmarkkinoiden muutoksesta

Tätä maailman menoa katsellessa, aina välillä tulee sellainen epätodellinen olo. Otetaanpa muutama esimerkki.

Päättäjät hallitusta myöten vaativat työmarkkinoilta muutosta. Samaan aikaan he antavat tukea bisneksiin, jotka edustavat vanhaa taloutta ja ylläpitävät vanhojen ammattiliittojen valtaa. Annetaan energiatukea energiaintensiiviselle teollisuudelle, rikkidirektiivin tuomien kustannusten kustannusten kompensointia ja esimerkiksi erittäin hitaasti uusiutuvan turpeen polton tukemista.

Pahinta siinä tukemisessa on se, että se on pois uuden kehittämisestä. Raha jota käytetään vanhan bisneksen tukemiseen, voitaisiin ohjata uuden luomiseen. Se muuttaisi työmarkkinoita enemmän kuin yksikään kiky. Uusissa bisneksissä myös usein johdetaan toimintaa uudella tavalla ja työn tehokkuus on aivan eri tasolla.

Jos joku uskoo, että vanhan teollisuuden tukien laikkaaminen johtaisi nopeaan massatyöttömyyteen, niin uskallan olla toista mieltä. Siinä ajassa kun vanhaa ajetaan alas, fiksusti suuntaamalla saadaan tuotekehitysrahoilla paljon uusia työpaikkoja ja rakennetaan uutta kestävämpää tulevaisuutta. Ja kun vanhaa teollisuutta ei tuetakaan samalla tavalla, sekin joutuu kehittämään toimintaansa vielä kunnianhimoisemmin. 

Ei tästä voi olla muuta mieltä, kuin että politiikassa tärkeintä on politiikka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Expressen kertoo, että Suomen Turusta julistettava joulurauha on suomalaisille tärkeä. Synkkyydessään se on omaa luokkaansa:

-Joka tämän rauhan rikkoo ja joulujuhlaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka laki ja asetukset kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

-Suomessa ei leikitä tonttuleikkejä. Suomen suosituin joululaulu on Varpunen jouluaamuna, joka kertoo kuolleesta pikkuveljestä: En mä ole, lapseni, lintu tästä maasta, olen pieni veljesi, tulin taivahasta.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161222220004481...

Menenkin tästä Pietariin katselemaan jos sieltä löytyisi valoa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tästä saa hullunkurisen hauskan joulutunnelman nobelisti Bon Dylanin malliin:

http://www.huffingtonpost.com/entry/bob-dylan-must...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset