PasiSillanpää

Avoin kirje kaikille vihaisille miehille

Meille on opetettu, että tosimies on vakava ja vakavana oleminen taas tarkoittaa sitä, että on pahalla päällä.

Täällä Uuden Suomen blogiympäristössä tuolle vihaisena olemiselle on erityisen hyvä alusta. Erityisesti jos olet vihainen Sipilälle, Halla-aholle, Huhtasaarelle, Rinteelle tai Orpolle, se kannataa pistää jo otsikkoon. Lukijoita ja kommentoija varmasti löytyy ja mieli on sen jälkeen kuin maratonin juosseella.

Tein sen!

Niin minkä itse asiassa teitkään? Jaoit oman pahan olosi muille ja sait heidätkin vittuuntumaan hetkeksi. Huutamaan yhdestä suusta kuin Sleepy Sleepersin kappaleessa aikoinaan "on se niin väärin, on se niin väärin".

On hyvä olla vihainen, mutta viha itsessään toimii vain herättäjänä. Se ei vie eteenpäin mihinkään muualle kuin pahoihin tekoihin. Vihan lisäksi tarvitaan sellaisia tekoja, joissa ihmiset saadaan tekemään jotakin hyvää.

Olen ollut kiusallisen tietoinen siitä, että viha myy paremmin kuin positiivisuus. Perinteinen media ja erityisesti median ja sosiaalisen median yhteiselämä vaatii sitä, että jompi kumpi osapuoli synnyttää verenpainetta, jota toinen voi jatkaa. Sillä tavoin luodaan #gate. 

Jutut menevät jo niin absurdille tasolle, että ne alkavat naurattaa.

Perjantaina Suomen puhutuin Twitter keskustelu ja samalla kaikkein turhanaikaisin kiista tuli siitä, että yksi perheenisä laittoi lapsensa parisuhteeseen liittyvän lausahduksen Twitteriin. Joku tosikko mies sattui kommentoimaan sitä, että opetat lapsille vääriä asenteita parisuhteista. - Siis seitsemänvuotiaalle!"

Tuo kommentti nyt olisi ihan normaalia, mutta sen jälkeen tuli kymmeniä ja taas kymmeniä kommentteja siitä, kuinka tuollainen negatiivinen asenne on syvältä. Siis itse asiassa ne, jotka vaativat hiukka huumoria, nostivat itse itselleen vihaisuusketjun.

Siinä suomalainen suuttui itselleen ja toisille suomalaisille siitä, että he suuttuivat toinen toisilleen.

Olen pitkään todistanut sitä, että viha ja vaihaisuus myy. Itsekin olen käyttänyt niitä keinoja aivan tarkoituksellisesti silloin tällöin. Samalla olen toivonut, että löytyy myös muita tehokeinoja. Vihaisuus kun on varsin kuluttavaa, eikä kuten sanottua, vie oikeastaan yhtään mihinkään.

Ehdotan kaikille vihaisille miehille (jätetään naiset nyt tällä kertaa ulkopuolelle), että vaihdetaan se vihaisuus kerrankin positiivisuuteen ja iva edes hiukan kevyempään sarkasmiin. Vieläkin parempi, jos voimme välillä todeta, että mitä sitä ottaa kaikkea liian tosissaan.

Vitsiksi heittäminen on ikiaikainen keino nauraa typeryydelle. Sekin toimii.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Vihalla on yhdistävä vaikutus.

Jopa hyvinkin eripuraiset ihmiset saadaan yhteen, jos löydetään heille yhteinen vihan kohde. Kohteeksi sopii mikä tahansa päivän polttava puheenaihe, mutta helpointa on valita maaliksi sellainen asia, jota on helppo vihata, kuten vaikkapa poliitikot tai turvapaikanhakijat.

"Olen pitkään todistanut sitä, että viha ja vaihaisuus myy."

Tässä olet täysin oikeassa. Naurua kestää vain hetken, mutta viha voi kestää sukupolvelta toiselle.

Olisiko Hitler päässyt koskaan valtaan ilman vihaa tai perussuomalaiset saavuttaneet jytkyä?

Jos nauru kantaisi vihaa pidemmälle, niin meillä pitäisi olla Sami Hedberg pääministerinä ja muun hallituksen muodostaisivat Kummelin pojat, vintiöt ja Krisse Salminen. Naurettaisiin yhdessä Suomen asiat kuntoon.

Ikävä kyllä nauruviihteellä ei Suomessa kovin moni elätä itseään, jos nyt ei suoranaisesti vihallakaan.

Mutta koska olemme (vaikka kuinka muuta yritettäisiin väittää) slaavilaisia, niin melankolisuus ja angsti ovat alati läsnä jokapäiväisessä elämässämme ja niiden myötä viha kaikkea sitä kohtaan, mitä itseltä on elämässä jäänyt saavuttamatta.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kun tulin vilkaisseeksi tuota blogistin kasvokuvaa, tajusin miten kaikenkattava tuo ohje tosimiehenä olosta on. Harvalla on yhtä kiukkuinen ilme, täytyy olla siis todella miehekäs mies.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Mediauutisoinninssa jutun on parempi olla kärjistetty. Siten saa huomiota, ylittää uutiskynnyksen ja voi tulla vaikka nostetuksi Poiminnat-karuselliin komeilemaan.
Jos kirjoittaa mahdollisimman objektiiviseen yhtäältä-toisaalta-tyyliin, niin huomatuksi tuleminen on epätodennäköisempää.
http://jukka-konttinen.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kul...

Asia liittyy laajemmin tämän ns. vastuullisen journalismin toiminnan yleisperiaatteisiin.
http://jukka-konttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...

Petri Hämäläinen

Ootas, miksi naiset rajattiin tällä kertaa ulos?

Someraivo on vihaa. Someraivo on ensisijaisesti naisten ilmiö. Olikohan se taas niin ettei naissukupuoleen saa negatiivisia asioita kotoisessa mediassa liittää.

Eli vaikka kirjoittajalla olisi paljonkin fiksua sanottavaa, niin näköjään tiettyjä tahoja pitää hänenkin aina varmuuden vuoksi kumartaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Älyttömämpää julkaisualustaa ei olekaan kuin joku twitter ja siellä ei edelleenkään kukaan sivistynyt ihminen aikaansa vietä kuin pakosta, jos työ vaatii twiittailua. Joten päivän suosituimman twuuttauksen tulee olla jotain älyvapaata johon on kiva trollailla ja sitten meillä on tämä porukka kuten blogisti joka sädekehäilee, tirkistelee, pöyristelee toisten hupia, anonyymi-rölli-twittuilua (jota siis kukaan ns. 'normi' ei tosissaan ota)

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Koko maapallo kirjoitti/keskusteli mm. Australian kansallisessa aamutelevisiossa, miten Suomalaiset ovat maailman onnellisimmat ihmiset. :D

Käyttäjän IlkkaVuori kuva
Ilkka Vuori

Tuo on aivan täyttä skeidaa. Tuossa tutkimuksessa on menneet kyllä miinukset ja plussat sekaisin - ainakin suomaalaisten kohdalla.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Viha sikiää pelosta. Pelko koetaan useimmiten todellisena. Pelkotilaa voi lieventää hetkellisesti kohdentamalla viha pelon lähteeseen. Täällä sitä pelkoa lietsotaan vastineilla, jotka lisäävät joko pelkosummaa, tai kerryttävät pelon synnyttämää vihaa.

On myös sairasta itsesyntyistä vihaa, joka on syntynyt jossain elinkaaren vaiheissa.

Käyttäjän IlkkaVuori kuva
Ilkka Vuori

Vihainen on sellainen ihminen, jolta puuttuu ongelmanratkaisukyky.
Yleensä mies.
Naisen kun on helpompi asettua passiivisesti olla möllöttämään.

Petri Hämäläinen

Eli naiselta puuttuu ongelmanratkaisutarve. Ja mies kiukustuu paineen alla ja tuskastuu omaan kyvyttömyytensä ongelmanratkaisussa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Täällä Uuden Suomen blogiympäristössä tuolle vihaisena olemiselle on erityisen hyvä alusta."

Tuon saman havainnon olen itse pannut merkille. On jokseenkin tietty joukko henkilöitä, joille tuo mainitunlainen vihaisuus näyttäytyy tunnusomaisena. Väistämättä tulee mieleen trollaukseen syvä kiintymys. Kommenttinsa ovat jokseenkin samansisältöiset kommenteista toiseen. Vihaisuus on kuluttavaa henkisesti. Viha on voimakasta pahansuopuutta, suuttumusta tai vastenmielisyyttä jotakin tai jotakuta kohtaan.

Mielenterveysseuran kirjoituksessa todetaan hyvin "Toisaalta sitä (vihaa) pitäisi olla purkamatta hallitsemattomasti, lietsomatta lisää ja juuttumatta siihen liian pitkäksi aikaa."
https://www.mielenterveysseura.fi/fi/mielenterveys...

Kommenttini vihaisuuteen vakavasti suhtautuen on tämä kommenttini naisena kirjoitettu, vaikka nainen tosin onkin kirjoituksessa jätetty "paitsioon". :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset