PasiSillanpää

Jaetaan idiotismeja

Törmäsin jälleen yhteen uutiseen siitä, kuinka selviät kunnialla seuraavat neljä viikkoa. Seuraavat neljä viikkoa, jotka oletkin työpaikan sijaan perheen kanssa tai ainakin pois töistä. Pois töistä tarkoittaa siis ihmiselle sitä, että riski hölmöilylle kasvaa ekspotentiaalisesti.

Itse asiassa eräs jenkkikonsultti tiivisti tämän hyvin: "Elokuvatähdet eivät tee suuria mokia kuvausten aikana. Lähes aina heidän tekemänsä isot mokat syntyvät kuvausprojetien välillä, kun heillä on liikaa vapaa-aikaa."

Me ihmiset olemme hassuja. Suurimman osan aikuisiällä viettämästämme valveillaoloajasta vietämme töissä tai sen kaltaisissa tilanteissa. Vuosikymmenten kuluessa yksi työhön liittyvä valituksen kohde ovat olleet pomottvat pomot. Emme siedä esimiehiä, jotka puuttuvat kaikkeen.

Vapaa-aika näyttää kulkevan toiseen suuntaan. Mitä enemmän meillä on vapaa-aikaa, sitä enemmän löytyy  vapauden oikeaan käyttötapaan keskittyneitä neuvojia. Ja me nielemme niitä neuvoja kiihtyvällä tahdilla. Ei taida olla montaakaan yksityiselämän osa-aluetta, johon ei löydy jotakin neuvojaa. 

Eli sitä mukaa kun työelämä muuttuu vapaammaksi, yksityiselämän viettotavat tulevat suuremman tarkastelun kohteeksi. Johtamisen määrä ei muutu mihinkään, vain sen muodot muuttuvat.

Entä jos meillä olisi kaikenlaisen elämän niksipirkkailun sijaan enemmän keskustelua siitä, miten ihmiset löytävät heille merkityksellisiä asioita? Nyt suurin osa neuvoista liittyy siihen, miten korjataan tilannetta, jossa ihminen ei ole sisäistänyt itselleen hyvää elämää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Juha Hämäläinen

Itsenäisen ajattelun ja elämän kehittäminen poistaa nämä riesat.

Kun toimii kuten itsestä hyvältä tuntuu eikä välitä mitä ihmiset yleensä tekevät, on vapaampi. Sosiaalisuus ja hyväksynnän hakeminen reaali- ja virtuaalimaailmassa on kuin kuppa, se pahenee hoitamattomana ja lopulta nujertaa sinut.

On hyvä kokeilla erilaisuutta. Kun tulet vanhaksi niin osta urheiluauto eikä harmaata Toyotaa pirkkamoottorilla kuten tapana on.

Kun olet nuori poikamies ja kaverit etsii isompaa vuokrakämppää perheelleen, rakenna oma talo.

Kun olet töissä, aloita päivä kuudelta eikä samaan aikaan kuin useimmat ja vältä samalla ruuhkat tiellä.

Mene lomalle Albaniaan kun tutut menevät Karibian risteilylle. Kun kyllästyt olemaan pomo, ano alennusta rividuunariksi.

Toisten valittaessa Suomen palkoista ja uhkaillessa muuttaa pian Suomesta, tee sinä se ja muuta pois tienaamaan jossain muualla. Anna muiden jatkaa kehässään ruikuttamista.

Älä noudata ohjeitani, joita olen kyllä itse noudattanut. Keksi omat ohjeet ja tee omat virheesi kuten blogisti vihjaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset