PasiSillanpää

Kukkakaalipirtelöä, keppiä ja porkkanoita

Tällä viikolla kolme poliitista aihetta on noussut ylitse muiden. Puolustusministerin kukkakaalipirtelö ja Juhana Vartiaisen tunnustus siitä, että ei aktivointimallissa ollutkaan tarkoitus tarjota porkkanaa, vaan sitä keppiä, jossa porkkanaa roikotetaan aasin äänestäjän edessä. Lisäksi pääministerimme kertoi korjanneensa jo kolmen vuoden ajan opposition tekemiä virheitä. Avukseen hän on ottanut nuijan, joka hänen omien sanojensa mukaan on ylisuuri ja ylipainoinen päätöksentekoväline. 

Mikä tässä on surullisinta?

Se että Niinistö ei ole kasvisruokien ilmeisenä spesialistina paljastanut muille oman kukkakaalipirtelönsä reseptiä. Monet ovat nimittäin sen perään kyselleet.. Voin paljastaa sen nyt tässä. Hänen machoversioonsa käytetään raakaa kukkakaalia, joka hakataan Juha Sipilän järeällä puheenjohtajan nuijalla alasinta apuna käyttäen murskaksi. Sen jälkeen se sekoitetaan vegaaniseen vaniljapirtelöön. 

Vartiaisen tunnustuksessa surullisinta on se, että se ei ollut uutinen, vaikka siitä syntyikin metakka.

Pääministerin kommentissa ei oikeastaan tiedä kummasta pitää olla surullisempi. Siitäkö, että hän ei muista ketkä ovat olleet pääministereinä ennen häntä vai siitä, että toinen vaihtoehto onkin se, että pääministeripuolueella ei siis olekaan valtaa, vaan kakkospuolueet sanelevat päätökset. Jos näin on, niin tässäkin hallituksessa kaikki muut, paitsi pääministeripuolue ovat syyllisiä siihen, että maakuntahallinto ja sote ovat sotkussa. Eikä sen tulisi olla enää mikään ihme, jos pääministeri on johtamisen sijaan todella keskittynytkin autotallissaan aiempien pääministerien virheiden korjaustöihin. 

Politiikka tekee itsestään entistä enemmän pellen juuri silloin, kun ollaan menossa kohti sote -päätöstä ja ensi kevään vaaleja. Tiedän että medialla on taipumus hakea kärjistyksiä ja nostaa herkulliset erehdykset framille, mutta silti, ihan oikeasti, parempaankin voisi pystyä.

Töölöläinen sauna perussuomalaisten asuntona. Vihreiden puheenjohtaja, joka on enemmän tunnettu viihdepuolen asioista kuin asiakysymyksistä. Kokoomuksen vihapuhetyöryhmä, joka yrittää arvioida sananvapauden konservatiivisesta lähtökulmasta käsin, sananvapauteen liberaalisti suhtautuvan kansan ajatuksia vihapuheesta netissä. Tähän päälle vielä SDP, joka porskuttaa gallupien kärjessä, koska kukaan ei päästä heitä mokaamaan. 

Onneksi modernin politiikan airue, Liike Nyt sentään repäisee. Se on varmaan ainoa, joka ei ota itseään tai missiotaan politiikan uudistamisessa turhan vakavasti, Siitä syystä he kaappasivat herrakerhonsa jatkeeksi jälleen yhden julkkismiehen, nyt Onnenpyörä Jethron. Luulisi hänellekin sopeutumisen olevan helppoa, koska Onnenpyörän tavoin, Liike Nyt ryhmässä naisilla on modernisti assarin paikka. 

Politiikan talvesta ja keväästä tulee hauskin miesmuistiin. Pysykää ihmeessä kanavalla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jussi Niinstön kertoman mukaan armeija marssii vatsallaan. Minun kuulemani mukaan Suomen kansa marssii mahallaan. Tunne-elämästä viis, kaikki navan ala-puolella, "me too".

Kaikkea ohjataan korvien välistä, kirjoitti puolestaan ranskalainen Jean-Paul Sartre. Ihminen on kokonainen, koko nainen. Siihen sisältyy myös suomenkielinen vastaus HS:n päätoimittaja Kaius Niemen kolumnissaan etsimälle sanalle "integriteetti". Puolustusideologian mukaan armeija on integriteetti joka ei siedä kukkakaalipirtelöitä lipittäviä yksilöitä, eikä kommunistisia ajatuksia jollaisia Sartre aikanaan esitti.

Katsoa tapitamme Venäjää, vaikka kuulumme historiallisesti länteen. "Logiikka vie sinut A: sta B: hen. Mielikuvitus vie sinut kaikkialle muualle", sanoi Albert Einstein

Sum summarum: Sisäministeriö on määrännyt paakaupunkiseudun kaikki julkiset virastot liputtamaan Ranskan presidentti Macronin vierailua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

”On sanottu, että varusmiehet eivät tykkää tai varusmiehet eivät syö kasvisruokaa. No tämä oli nimenomaan varusmiesten aloite ja varusmiesten edustajat ovat tämän demokraattisesti hyväksyneet”, sanoo Puumalainen.

”Se on vähän turhaa rutinaa. Yksi hauskimpia kommentteja oli vertaus Pohjois-Koreaan. Tämä on nimenomaan päinvastoin! Varusmiehet ovat alhaalta ylöspäin vieneet tätä asiaa eteenpäin”, hän jatkaa.

Mutta onhan se hienoa, että puolustusministeri Jussi Niinistö on päivittänyt uudet uhkakuvat. Nyt ne kuuluvat näin: Venäjä, Venäjä ja vihannekset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niinistön uhkakuvat ovat Vaalit, Vaalit, siis Vihannekset.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Emme tarvitse sotaromantiikkaa, torjui Viisi tähteä- liikettä edustava Italian puolustusministeri oikeistolaisen varapääministeri Matteo Salvinin esityksen palauttaa asevelvollisuus jossakin muodossa "kasvattamaan pojista miehiä". Puolustusministerin mielestä moderni armeija tarvitsee ammattilaisia, eikä enää alppijääkäreitä.

Muonitusmestari Niinistö huolehtii puskissa hyppelehtivän läntisen ajattelun rautanyrkin soppapakeista ja -tykeistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset