Sossusimulaattori

Mulla olisi idea. Ensi keväänä on vaalit ja taas on aika miettiä kinkkisiä kysymyksiä eduskuntavaaliehdokkaille. Usein ne kinkkiset kysymykset ovat olleet vaikkapa sitä, mitä maksaa maito ja joukkoliikenteen lippu. Nehän ovat sellaisia isoja asioita, joista eduskunnassa päätetään.

Jos kerrankin pistettäisiin kansanedustajat ja sellaiseksi aikovat oikeaan testiin heille kuuluvista asioista. Joku pelifirma tekisi vaikka yhteistyössä medioiden kanssa sossusimulaattorin. 

Sossusimulaattori on pelillistetty sosiaalipalveluiden asiakkaan palvelupolku. Siihen voidaan rakentaa vaikka neljä tasoa. Helpoimmalla tasolla mennään läpi työssäkäyvän terveen ihmisen Kela ja sote -palvelut. Vähän edistyneemmällä tasolla simuloidaan vajaatyökykyisen vastaava prosessi. Eksperttitasolla voidaan simuloida terveen työttömän palveluprosessit ja huippuasiantuntijan tasolla sairauksista kärsivän ja ulosotossa olevan työttömän prosessit.

Pelissä saa pisteitä, jos osaa ennakoida asioita niin, että ei putoa mihinkään kannusteloukkuun tai vastaavaan. Pisteitä saa myös siitä, jos ei tarvitse kysellä mitään viranomaisilta ja ehtii tekemään kaiken määräajassa. Lisäaikaa pelaamiseen voi saada vaikka sillä, että pystyy tekemään niin virheettömän suorituksen, että koko prosessi menee nappiin kerrasta. 

Minusta sossusimulaattori antaisi parempia vastauksia kansanedustajan osaamisesta kuin maitolitran hinnan tunteminen. Sossusimulaattori olisi myös konkreettinen työkalu avata lainsäädännön mutkikkuutta ja etsiä uusia tapoja ratkaista kokonaisuuksia.

Anyone?

PasiSillanp
Sitoutumaton Helsinki

Olen strategiakonsultti, jonka erityisauetta on yritysten kilpailukyvyn kasvattaminen. Viime vuosina olen tutkinut erityisesti strategisen ajattelun ja uusien, maailmaa muuttavien ideoiden syntyä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu