PasiSillanpää

Ay -liike ja hallitus elävät höyrykoneiden aikakautta

Pariisin ilmastosopimus saatiin aikaiseksi vaihtamalla neuvottelutekniikkaa. Suomalainen työmarkkinatilanne saadaan solmuun toistamalla vanhaa voimapolitiikkaa. Maassa, josta puuhataan keinoälyn merkittävää toimijaa, ei tunnu olevan riittävää älyä ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia.

Työmarkkinoiden uudistuksessa ja koko vaalikauden kestäneessä sote valmistelussa on ainakin yksi yhteinen asia. Molempien kohdalla on esitetty vaatimuksia laajemmasta yhteistyöstä. Puhutaan parlamentaarisesta valmistelusta tai kolmikannasta. 

Kolmikantakin on vanhanaikainen ratkaisu. Se ottaa huomioon vain ne ryhmät, joilla on jo valta ja jättää valmistelun ulkopuolelle niitä, joilla on asiaan isot intressit, mutta ei valtaa. 

Keskiviikon lakkoilu johtuu ensisijaisesti siitä, että keskustelujärjestelmämme ei ole kehittynyt vastaamaan yhteiskunnan todellista tilaa. Meillä on edelleen korkea järjestäytymisaste työpaikoilla, mutta myös erittäin suuri määrä ihmisiä, jotka eivät ole minkään työehtosopimuksen piirissä. Joillakin aloilla työehtosopimus helpottaa työnantajien ja työntekijöiden sopimista, toisilla aloilla se voi olla myös parhaiden ratkaisuiden jarru. Muistan omalta kohdaltanikin tilanteen, kun vuonna 2000 olisin päässyt Postin digitaalisen kehitystoiminnan puolelle töihin työehtosopimuksen uuden työntekijän maksimipalkalla ja vasta koeajan jälkeen minulle olisi voitu maksaa pyytämäni 25 % enemmän. Menin sitten töihin toisaalle, mikä saattoi lopulta olla siunaus Postille.

Työelämän uudistukset ovat monimutkaisia asioita ja niihin liittyy yllättäviäkin kysymyksiä. Siksi niiden ratkaiseminen vanhalla mallilla johtaa poikkeuksetta riitoihin. Ongelman osittainen ratkaiseminen johtaa aina uuteen ongelmaan toisaalla. On vaikea asettua muiden asemaan, mutta helppo ymmärtää se turhautuminen, mikä näitä muutosesityksistä syntyy.

Ainoa tapa muuttaa työelämää kunnolla, on miettiä koko työelämän uudistuksen ympärillä käytävä muutosten valmistelu täysin uusiksi. Siinäkin tarvitaan täysin uudenlaisen ajattelun ja uudenlaisten neuvottelutapojen käyttöönottoa. 

Keinoja on, mutta tahdosta tuntuu olevan pulaa niin hallituksessa kuin työmarkkinajärjestöissäkin. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset