Kunhan ei koske minua

Hallitus saa tehdä ihan mitä tahansa päätöksiä, kunhan niillä ei ole kielteisiä vaikutuksia minun elämääni. Ja muutoksista valittaville tiedoksi, suuret muutokset ovat yhteiskunnalle tärkeämpi asia kuin yksittäisen ihmisen pienet hankaluudet.

Minun mielestäni sote -uudistus saa heikentää joidenkin ihmisten asemaa, jos se en vain ole minä. Sote -uudistus on kuitenkin niin iso juttu tälle yhteiskunnalle, että siinä yhden pienen ihmisen asia ei saa sekoittaa koko juttua.

Työmarkkinoita pitää myös uudistaa. Kaikki muutokset käyvät, paitsi sellaiset, jotka vievät minulta jotakin. Toisaalta koska en ole tavallisissa palkkatöissä, niin eihän ne muutokset kyllä minua koskekaan. Eli antaa mennä vaan, tehkää mitä huvittaa.

Minusta autoilu täällä Helsingin sisällä saa maksaa ihan mitä vaan. Voisitte pistää kunnon rangaistustullin Helsingin rajalle. Mitä ne ulkopaikkakuntalaisten autot täällä Helsingissä tekevät. Tulkoot junalla, jos on pakko liikkua, niin meille jää puhtaampi ilma ja väljemmät kadut.

Minulle sopii myös vallan mainiosti, että maanviljelyltä otetaan kaikki tuet. Enhän minä asu maalla. Ei ne minua kosketa. Ei ruuan hintaa kuitenkaan uskalleta nostaa, koska ihmisiä ei haluta näännyttää nälkään. Ihan voidaan pistää koko maatalous uusiksi. 

Mulle sopii varsin moni asia. Olen hyvin moderni ja altis muutoksille, jos vain muistatte, että minun etuihini ette koske. Siksi varmaan äänestänkin puoluetta, joka tekee kaiken kiusan kaikille muille paitsi minulle. 

Meitä on aika monta ja voin siksi puhua ihan huoletta kaikkien muidenkin puolesta. Suurin osa suomalaisista ei halua, että hänen elämäänsä tehdään kalliimmaksi, ikävämmäksi, epävarmemmaksi tai hankalammaksi. Mutta meille kaikille sopii se, että toisten kuin meidän elämä tulee vähän vaikeammaksi. Se on itse asiassa heille ihan oikein. Ovat saaneet tähänkin saakka liikaa hyvää liian helpolla.

Kiittämättömät ovat ottaneet ne pysyviksi eduksi.

PasiSillanp
Sitoutumaton Helsinki

Olen strategiakonsultti, jonka erityisauetta on yritysten kilpailukyvyn kasvattaminen. Viime vuosina olen tutkinut erityisesti strategisen ajattelun ja uusien, maailmaa muuttavien ideoiden syntyä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu