PasiSillanpää

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakentava työllisyyskeskustelu

Saksalaiset näyttävät pitkää nenää suomalaisille yrityksille

Länsisuomessa on kaksi työpaikkaa, joissa menee lujaa. Turun telakka ja Uudenkaupungin autotehdas. Niitä molempia yhdistää saksalaisuus. Toisen omistajat ovat saksalaisia, toisen päämies on saksalainen.

Meillä on pitkään kehuttu sitä, kuinka Saksan talousihme on joustavien työmarkkinoiden seurausta. Varmaan sitäkin on, mutta Meyer Turun ja Uudenkaupungin Mercedes -tuotannon menestykset osoittavat, että Suomen heikon menestyksen taustalla on paljon muutakin kuin jäykät työmarkkinat.

Työttömien "kyykytyksestä"

Nyt kun työttömät on keppiä saamassa . Ja vasta mielenosoitukseen suurinpiirtein osa porukka marssi saappaita vetämässä jalkaan . Niin onko se porukka kerennyt marssi saappaita vetää edes jalasta jotka marssi sen puolesta että lisää työttömiä kolmansista maista Suomeen . Sikäli Tiedän ja tunnen paljon ihmisiä jotka ovat tietoisesti jääneet pelaamaan kela&sossu peliä . Ja kaikin konstein välttelemään oikeita verollisia töitä . Monelle noista on käynyt loppupelissä huonosti .Työssäkäymisen edellytykset ovat huonontuneet mitä pitempään on "taiteilijaluonne" tyyppi lorvaillu .

Edistääkö nykypolitiikka työllisyysasteen nousua?

Hallitus patistelee suomalaisia osallistumaan aktiivisemmin työelämään niin, että työllisyysaste saataisiin nousemaan vähintään 72 prosentin tasolle.

Uusia työpaikkoja avautuu selvästi eniten pääkaupunkiseudulla ja joissakin muissa kasvukeskuksissa. Siksi järkevä työllistyminen edellyttää monissa tapauksissa ihmisten muuttoa muualta Suomesta näille alueille.

Samaan aikaan kuitenkin löysä rahapolitiikka on ajanut niin osakkeiden kuin pääkaupunkiseudun asuntojen hinnat nopeaan kasvuun, kun taas palkat eivät kilpailukykysyistä juurikaan nouse.

Kantelu EU-komissiolle?

Kantelua EU-komissiolle maamme työttömien ihmisoikeustilanteesta on harkittava vakavasti.

Suomessa työttömiä kiristetään työttömyyskorvauksen menettämisen uhalla palkattomiin töihin. Kiristetään myös viimesijaisen toimeentulotuen (2 *20 %) 40 prosentin leikkauksilla, vaikka perusturvan taso on Suomessa täysimääräisenäkin EU:n mukaan riittämätön. Suomi onkin EU:n tarkkailulistalla arveluttavassa seurassa mm. Romanian kanssa.

Realistinen näkökulma työttömyyteen hakusessa

Olen tutkaillut työllisyyskatsauksia vuosia ja seurannut yhteiskunnan kehitystä muutenkin, joten aivan hatusta vedetty tämä näkemys ei ole. Tiivistän sen tuttuun tapaan.

Työ tyhmentää

Finanssimoguli Nalle Whalroos toteaa pakolaisista, että "nehän pitää saada duuniin". Hänen mukaansa keskustelu pyörii lähinnä sen ympärillä, onko heillä oikeus saada sosiaaliturvaa vai ei. Tämä on ylimielisen porvarillinen taktiikka. Kun rasistit riehuvat ja rikkaat saavat pakolaisista orjatyövoimaa, niin huomio kääntyy luokkaeroista pois.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä